Kızlar 18 ekimde 4.sezaryenimi olacağım nasip olursa.. son zamanlarda grupta denk geliyorum sütüm gelmiyor,ayağa kalkamıyorum,gaz sancım var vs diye sürekli postlar okuyorum . Nacizane birkaç önerim olacak.. Sezaryen doğum bir ameliyat ..Sonuçta ağrımızda acımızda olacak.. Çabuk iyileşmek istiyorsak biraz dişimizi sıkacağız . İlk öncelikle önerim eğer ki bir hastalık vs yoksa panik yapıp genel anesteziyi seçmeyin . En güzeli Spinal doğum .. Çünkü bebeği ilk siz gördüğünüz zaman mutluluk bezleri coşacak ve sütünüz hemen gelecek o heyecan ile .. sonrasında uyuşukluk hemen çözülmeyeceği içğn bastırılmaları acıları hissetmeyeceksiniz . Sonda cıkıp uyuşukluk geçince sizi kaldırdıkları zaman hemen ayağa kalkmayın . Direk karşıya bakıp 10 dakika oturun . Asagı yukarı bakıp kalkamaya çalışırsanız bayılırsınız . O ilk kalkış biraz zorlu . Sonuçta ameliyatlısınız .ani hareket yapmayıp yavaş yavaş kalkıp yavaş yavaş yürüyün . İlk kalkıştan sonra ağrım var acım var diyip sürekli yatmayın . Ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk toparlanırsınız . Ayrıca gazınızda çıkar rahatlarsınız 🙈 doğuma gitmeden önce evde ne bulursanız kaynatın . Kuru kayısı olur,erik olur,ne meyve varsa .. ben kuru elma kuru kayısı ve kızılcık kaynatıp götüreceğim .diğerlerinde de öyle yapmıştım .. yanınızda bir kalıp sabun ve havlu kesinlikle bulundurun . Her odada duş oluyor sonuçta ..olmasa bile sıcak su kesin vardır ..göğüslerinizi açın ve sabunla güzel ovalayarak sıcak su ile yıkayın .Birkaç video var izlemenizi tavsiye ederim . Yukarıdan asagı doğru güzelce yıkayın . Günde 2 sefer yapın . İlk 2 gün kolostrum gelir .Süt akışkan olmaz . O ilk sütten bir kaşık kadar içse bile bebeğe yeter .doğal antibiyotiktir ve herseye karşı bebeği koruyacak . Biz sütümüz gelmiyor sanıp bebeğe direk mama veriyoruz ve mamaya alışıyor bizi emmiyor sonradan .Eğer ki kan şekeri düşer vs hemşire hemen mama takviyesi yapacak bu konuda rahat olun .. Sütün gelmemesinin başlıca sebebi yorgunluk ve strestir .. 2 günden sonra yavaş yavaş akışkan hale gelecektir . Ben 3 çocuğumda da hem emzirdim gak meme guk meme .Hiç saat koymadım .Ne zaman ıh etse hemen meme verdim .. Gaz sancısından da uyumaz veya emmeyi reddeder .. her emzirme sonrası uygun şekillerde gazını cıkaralım rahatlatalım . Bebe yağı ile soyup güzelce sporunu yaptıralım hareketleri yaptıralım . Bununla ilgili de videolar var izleyebilirsiniz :) bebek ne kadar çok uyur ve banyo yaparsa o kadar hızlı büyür . Kış diyip hasta olur demeyin .2 günde bir yıkayın ve rahatlasın . Aklıma gelenler bunlar .Merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz ..Seve seve bildiğim konularda yardımcı olurum :)