Merhaba bayanlar 🥰 son günlerimde hep post açıp birşey sordum cevap verdiniz hepinize teşekkür ederim öncelikle 🥰 40+1 olmuştuk artık zorlanıyordum ve gelmiyor diye hep endişe ediyordum ki cumartesi gecesi hafif hafif suyum gelmeye başlamıstı ilk doğumumda suyum gelmediği için nasıl oldugunu bilmiyordum sizlere sormuştum.Yarım saaat sonrada emin oldum su olduguna çnkü 3litreye yakın resmen boşaldı.saat akşam 9 falandı bir kızım var annemi cagırdık geldi kızıma bakmaya.Ben sakin olmaya çalısıyordum biraz evde sancı bekliyecektim ilk doğumum cok ama cok zor 14saatte suni sancı ve vakumla olmustu.Bunda evde sancımın gelmesini beklemek istiyordum.Sıcak bir duşa girdim ilk olarak belimi ovaladım ve duşta squat çektim.yaklaşık 2saat evde yürüdüm squat çektim gece 12oldu eşime hadi gidelim dedim artık belim çatlıyordu agrıdan.Acile gittik muayene ettiler suyum hala gelmeye devam ediyordu 3cm açıklık dediler doğumhaneye alındım nst ye bagladım herşey güzel.yürüyebilirsin dediler tam 2saat odamda yürüdüm ve squat çektim her sancım geldiğinde bol bol okudum dua ettimnebe geldi muayene etti inanırmısınız tam açıklık doğum başlamıs dediler.Ben paniğim korkuyorum neyse yattım ıkım diyorkar ıkınamıyorum beceremedim ilk dogumumda o yüzden vakumla olmustu yalvardım vakumla çekin bebegi diye yapmadılar ebe bagırdı başarcaksın hadi kakanı yapar gbi ıkınmaya devam diye ben kaka yaptım zannedip özür fln diliyorum o arada 😅 hayır bebek geliyor hadi diyorlar son defa besmele çekip kakamı yaparcasına ıkındım ama beynim yerinden cıkacaktı ve oğlumun cığlıkları🙏🙏🙏 Okadar rahatladım ki size anlatamam ztn ilk doğumundanda biliyordum bebek cıktığı an herşey ama herşey geçip gidiyor.Beni bir ebe doğum yaptırdı bu arada tek başına 😁 şükürler olsun Allahım herkese böyle doğumlar nasip etsin inşallah.Tam 3saatte dogumum oldu.karısık yazmıs olabilirim kusura bakmayın.size tavsiyem 9ay hiç oturmadım kızım var hep onunla ilgilendim hep ayaktaydım hep hareketli olun.Son 2ay gögüslerime lansinoh kullandım faydasını görüyorum.Son iki hafta hurma yedim duşlarda squat çektim.Sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz 🥰💖💙 şu an evde kızım ve oğlumla hayatım dahada mükemmel oldu harika bir duygu Allahım herkese nasip etsşn korkularım vardı hepsş geçti gitti iyi ki ama iyi ki Rabbim nasip etmiş iyi kide doğurmusum 💙💙💖💖