Hayırlı olsun.
Benim lohusalığım bol alıngan, ağlamaklı, stresli ve endişeli geçiyor. En ufak bir düşünce geçse aklımdan kendimi tutamayacak şekilde ağladım, yalnız hissettim. Sütüm ilk saat geldi ama ne hastanede ebe ne de annemler vs emzirme göstermedi kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalıştım bebek doyuyor dediler sıkıntı yok dediler. Meme ucun küçük bebeğin ağzı küçük vs dediler beni ikna ettiler ve ben 5 gün boyunca bebek kendini yırtsa da boş boş meme verdim ağzına meğer emmemiş sarılık olduk. Şimdiki aklım olsa hastaneden çıkmadan bulduğum herkese emzirme sorardım o anki psikoloji ile sormak aklıma gelmedi.
- Gün artık bebek ne kaka ne çiş yaptığı için mama vermeye ve sağmaya karar verdim makina aldım bebeğimin doyduğunu o zaman anladım meğer 5 gün aç bırakmışım o kadar emziremediğim için üzgündüm ki. Bilgilenmeden çıkmayın hastaneden gerekirse sağlık ocağına gidin hemen ebelere sorun emziren anneleri çağırın yanınıza tutturup dakikalarca emdirene kadar öğrenin çok önemli. Doğmadan önce hep uykusuz gecelerden bahsedip korkutuyorlar bence saçma bebek doydu mu emecek mi bakabilecek miyim yetiyor mu doyuyor mu çok bambaşka kaygılar yaşıyorsunuz uykuyu aklınızdan geçirmiyorsunuz bile. Kendinizi ona şartlamayın. Mümkünse bebeğe sadece siz bakın yanınızdakiler ev işi yemek vs yapsınlar. Bol bol sarılın bebeğinizle yanınızda nazınızın geçtiği ve gerçekten küfür bile etseniz alınmayacak rahatça şunu yap bunu yap diyebileceğiniz lohusanın halinden anlayan biri dursun mümkünse. 1 kişi kalmalı kalabalık olmamalı her kafadan bir ses çıkmamalı. Doğumdan sonra nasıl doğurduysanız fark etmez hareket etmekten korkmayın zorlamadan yürüyün çabucak toparlanıyorsunuz mecbursunuz çünkü bebeğinizin ihtiyacı var. Yattıkça yatasınız gelir dinlenmek için yatın sadece. 15. Günden sonra gaz sancımız başladı damla kullanmaya başladık ne yaparsan yap hafifliyormuş 3 aydan sonra geçiyor diyorlar sabırla bekliyoruz.
Asla şunu yapmam demeyin gerçekten bebeğiniz ağlarken annelik devreye giriyor ve o mutlu olsun sussun ağlamasın canı yanmasın huzurlu olsun da nolursa olsun diye yapmam dediğiniz her şeyi yapıyorsunuz. Ben bebek arabası ile evde gezdiriyorum mesela şu an gaza çok iyi geliyor saçma gelirdi okuyordum yapmam diyordum 🙂
İlk günler doğum yaptığıma da çocuk yaptığıma da pişman olmuştum, emzirme, ağlama krizleri kaynana anne vs derken bunaldığımdan ve lohusalıktan bebeğime sevgi dolu bakmamıştım bile alışmaya başladıktan sonra içimde ona olan aşkımı hissetmeye başladım. Her şeye hazırlıklı olun uzun olmasın daha fazla diye uzatmıyorum sorularınız varsa cevaplarım