Aslında forumda üyeliksiz takılıyordum, 1 aylık olduk bile bugün karar verdim lohusalar için postlar paylaşıp onları mutlu etmeye o yüzden burdayım.
Öncelikle doğum hikayemle başlamak istedim uzun olacak biraz.
Adet olmaya başladığımdan beri doğum yap geçer denilen acillik olduğum sancılarla baş ederken karar vermiştim normal doğuracaktım. Kendimi o kadar şartladım ki, çatın dar dediler vs dedim olsun yaparız. 07 eylül gece 3 gibi uykumdan ateş basması ve adet olacakmışım gibi tuvaletim varmış gibi bir sancı ile uyandım doğuma yormadım o an noluyo dememle tuvalete giderken suyum geldi. Sancılarımı evde çekcem diye şartladığım için hastaneye gitmek istemedim eşimi uyandırdım suyum geldi diye altına yapmışsındır dedi yok dedim 😂 oda gördü geliyor internetten bakmış enfeksiyon olma riskin varmış gel gidelim hastaneye diyo çok istemeyerek hastanenin yolunu tuttum. Sancım yoktu o zaman, gerçekten de su gelince hastaneye gitmek gerekiyormuş sancın önce gelirse evde çekebilirmişsin. Neyse acilen sandalyeye aldılar beni doğumhaneye gittim açılmama baktılar 1 cmdi doktoru aradılar suni takılsın hafif hafif verilsin demiş o an doktor ne derse doğrudur diyip neden diye bile sormadım yarım saate sancılar gelmeye başladı adet sancısı gibi sancılardı acı hissetme eşiğim çok düşükmüş bunu öğrenmiş oldum, gece 4ten saat 12ye kadar sancılarla baş etmeye çalıştım daha başlangıçmış tabi ben o an sık sık sancı olduğu için az kaldı heralde diyorum. Nst bağlıyken çok zorluyor koridorda yürürken iyi gidiyordu. 12de doktor muayene etti 2 cm açılma olmuş bebek kanala yerleşmemiş dedi çatı zaten ne müsait ne değil demişti doktorum önceden istersen devam et belki 5 saat belki 25 saat sancı çekersin ama açılır açılmaz garanti vermiyorum iyi gitmiyor dedi. Bende o anki tükenmişlikle eşimde ikide bi ol sezeryan kurtul ne uğraşıyorsun diyip duruyordu ebe de baksın alttan dediler o an dedim yok bidaha istemiyorum alttan kimse bakmasın alın sezeryana bitsin dedim 10 15 dk içinde beni giydirip hazırlayıp indirdiler ameliyathane ilk defa gördüm ama ortam ve çalışanlar çok iyiydi herkes ebeler de çok iyiydi ama başaramadık sezeryan oldum. 12.43te bebeğimi gösterdiler bana o an büyük büyük duygular yaşayamadım bitkin hissediyordum ama çok güzeldi bebeğim yanağıma koydular sonra götürdüler odaya çıktığımda daha iyiydim bebeğimi kucağıma istedim öptüm kokladım sevdim çok güzeldi. Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın gerçekten zor ama çok güzel bir his tecrübe inşallah tez zamanda hayırlı ise herkese nasip olsun. Lohusaları sevin ve onları mutlu etmeye çalışın 🙂