Herkese merhaba ☀️ 17 Haziran’da doğum yaptım fakat bu hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim belki birine cesaret olur diye☺️Hamile kaldığım ilk günden beri sezeryan isteyip nasıl normal doğum yaptım hala şaşırıyorum kendime😂 hoppala çabucak doğurdum hikayesi değil benimki. Biraz uzun sürdü ve bu süreçte beklemediğim şeyler olsada sonunda gelen mucizemin değerini böyle bir sürecin sonunda kavuşmak kat ve kat arttırdı, içimde bir kadın olarak böyle bir güç olduğunu fark etmemi sağladı. Ben hamilelikte kan pıhtılaşması nedeniyle 9 ay boyunca oksapar 4000 lik iğne kullandım. Bebiş 35.hafta gelmeye kalktı doktor serumlarla durdurdu fakat bu seferde 40.hafta geldi bizim oğlanın gelmeye niyeti yok. Ben asla normal doğum düşünmüyordum fakat doktorum o kadar çok dil döktü ki yapabilirsin hiç bi engel yok kendine güven diye resmen anca kardeşine çocuğuna filan bu kadar güvenirsin dil dökersin ama iyikide beni ikna etmiş bende bi gaza geldim dedim tamam yaparım biz 40+2 olan 17 Haziran Perşembe gününe karar verdik doktor sabah 8de gel önce fitil koyucam açılmanı takip edicez ona göre suni sancı veririz öyle ilerletiriz süreci dedi ama 1 gün kala yani çarşamba günü artık kan sulandırıcı iğneyi vurma dedi. Herhangi bir durum olmaz 1 günden ama yinede ben paniklerim diye Çarşamba gece 12de biz gelsek hastaneye yerleşsek sabah erkenden zaten süreç başlicak hemde gece nst ye bağlanırım kalp atışlarını kontrol ederiz dedim doktorda tamam dedi. Biz eşimle gece geldik otel gibi yerleştik nst takılıyo bebek gayet iyi filan derken saat gece 3 ben bi sıcaklık hissettim dedim heralde bebek baskı yaptı birazcık kaçırdım🙈 ama baktım tutamıyorum su gelmeye devam ediyor hemen ebeye söyledim dedi suyun gelmiş doğum başladı panik yapma😂 doktora haber verdi açılmamı kontrol ederek sabah 8de doktorum gelene kadar takip etti sürekli. Yani doktorun fitil koyarak süreci başlatmasına gerek kalmadı. Sancılar çok şiddetli değildi yavaş yavaş arttı ama korkulacak gibi değildi bende kendime şaşırdım böyle doğum olmaz ya kesin bi yerde çok fena ağrılar gelicek diye açılmamda ağır ilerledi gündüz 12 olduğunda ben çok ağrım olur diye epidural taktırmak istedim ekip geldi hazırlıklar yapıldı belden hiç acı hissetmeden yapılıyo fakat benim kemik yapım dar olduğu için doktorda acele etti vede ısrar etti bi türlü takamadılar bende aşağı eğilmekten ve bir yandan da sancılar gelip gidiyo derken tansiyonum düştü. Herkes bi panik hemen bana serum taktılar buda o kadar güzel düzenli sancılarımı azalttı süreci uzattı malesef saat 19.30 da benim sancılarım yine düzene girdi vede artık baya hissedilir zorlamaya başlayan sancılar oldu😅 doktorda mesai saati bitince gitmişti birden panik oldum ya yetişemezse diye ama o öyle bişey değilmiş😂 nefeslerle sancıları karşıladım ama dakikalar geçtikçe sezeryana dönme fikri aklıma gelmeye başladı😂 20:30 gibi doğumhaneye indik ama o son 1 saat gerçekten bana zor geldi dayanılmaz değil ama normal doğum fikrini sorgulamamı sağladı😂doktorum geldi beni motive ediyo doğumhanede artık ağrı baya hissedilir oldu ben nolur sezeryana dönelim diyorum ama en büyük destekçim eşim 1 dk elimi bırakmadı hep benle konuştu. Çatalda doktor saçlarına dokunuyorum diyene kadar sezeryana dönelim diye pazarlık yapıyodum bu arada panikten enerjimide boşa kullandım yoruldum iyice ama dedim bu son yapabilirim ve böyle düşünerek ıkındım o an resmen içimden aktı gitti kucağıma bir tontik verdiler saat 21.16da dünyalar benim oldu ebe doktor eşim ben herkes ağlıyordu🥰 kendime inandığım an cidden yaptım ve doğduğu an o bitmicek sandığım acılar unutuldu bile. Yani benim gibi kendinden şüphe eden varsa etmesin gerçekten inanınca yapılmayacak hiçbir şey yok💪🏻Uzun oldu okuyanlar hakkınızı helal edin💛 hepinize normal sezeryan farketmez sağlıklı bir doğumla bebişlere kavuşmanızı dilerim.