Yaşadığım şeyi kimse yaşamasın diye buraya yazıyorum.Ben Dr yusuf olgaç serpil kırım burak özköse gibi doktorları hamile değilken bile takip ediyordum.Araştıran soruşturan bir gebeyim.ablamda yusuf olgaçta doğal serum bıle almadan 4.100gr bebek dogurdu ılk dogum kesi bıle olmadı .Fakat ben subat ayında gebeliğimi öğrendiğim bu senede eşimin iş sıkıntılarından dolayı öncelikle fiyat olarak daha ödeyebilecegim bht clinic serpil hanıma basladım 32ye kadar onla devam ettim doğum için onun ebe +psikolog dan olusan ekıbınden a ’dan z’ye mükemmel bir eğitm aldım.Zaten kendimde cok arastırdım.fakat zaman ilerledikçe maddi olarak düzelemedik oyuzden istemeyerek yeniyüzyıl gop ya dogum 5bın oldugu ıcın orayı secmek zorunda kaldım once burak hocaya guvendıgım ıcın orayı sececektım fakat burak hoca ben gelmeden yeni klinik actı ve acıbadem atakent gibi hastaneler ıle anlastı ısmını duyunca fıyat bıle almadım cunku asla karsılayamazdım oyuzden gop hastanesinde başka doktor olan ŞEFİK GÖKÇE ye başladım .İlk görüşmede acık acık 42haftaya kadar normal dogum hakkım oldugunu ,kordonun kan akımı durana kadar kesilmemesini istediğimi,rutin epiztomi yapılmasını istemediğimi zaten perine ve kegel plates yürüyüş gibi üstüme düşen ne varsa yaptığımı hepsini konustuk . 40a kadar beklediğini , 40dan sonrada ufak ufak uyardığını ama asla 40hafta doldu dıye sezeryana almadığı konusunda güvence verdi .Bende takipe başladım 33de . Daha sonra 34+2gibi gittim 3000gr dedi biraz dikkat et kılolu olmasın normal dogum şansın düşmesin dedi .külliyen yalan 3000 gr haftaya gore normal bir kiloda .neyse sonra 5gunde bir gel dedi ama kızım gayet hareketli ve durumu iyi oldugu için 36 gibiyken gittim 3100cıktı yani korkulacak bişey yoktu bosuna korkutmustu .Ve bugun 38+5 im bugun gittim .nstye girdim önce kalp atış hareket yine iyi .kilosu 3500.Çatı muayenesi yaptı çatın iyi dedi ama uyarıcı hareketler yaptı ve karnımda kasılmalar oluşturdu(40 bile olmadığım halde ).Sebebide suyum azalmış hareketi kalbi iyimiş ama suyun azalmasını sevmemiş zaten 39ile 40en guzel dogum haftasıymıs 39dan önce ve 40dan sonra riskler oluyormuş .Ardından gece 11e kadar bekleyip sonra hastaneye gelip yatışımı yapacakmış uyarıcı fitl ile rahimi yumuşatıp dogumu başlatacakmış .tabi karsınızda doktor olunca "kardesım su geldikten sonra bıle evde 12saat bekleme hakkımız var bıde dogum süresi 20saate yakın içeride susuz durabılıyor bu bebekler bız nıye suyu az da olsa olan bır bebege müdahale edip dogum başlatıyoruz "diyemiyorsunux çünkü sen mi iyi bilicen benmi deme ihtimali yüksek .Ama salak yerine konulduğunuzun farkında olmakda size acı veriyor.tabi çıkışta ilk Doulam Hilal yılmaz ’ı aradım.Asla korkmamam gerektiğini hareket ve nstde sıkıntı yokken dogumu başlatmanın gerek olmadıgını onayladı zaten bende aldıgım egitimlerden bunun boyle oldugunu bılıyordum .Sonra 2.görüş olarak yusuf olgac ıle iletişime geçtim o da aynı sekilde suyu 4köşeden ölçüldüğünü ,bir yerde bitse bile bir tarafta yeterince varsa sıkıntı olmadıgını bununda sınırın 5oldugunu soyledi .başka doktora bu su meselesini soylemeden kontrol ettirmemi önerdi ve az olsa bıle 2gunde bir takıp edilerek beklenebılecegını soyledi .Daha sonra 3.görüş olarak serpil hocayla görüştüm oda aynı sekılde cocugun durumun ıyı oldugunu ve sadece su az sa bile yakın takıbın yeterlı oldugunu Şefik beyin yakın takıp etme riskine girme ZAHMETİNDE bulunmadıgı ıcın dogumu başlatma istediğ oldugu ortadaydı .4. Görüşüde yıne bugun Burak Özköseye giderek yaklasık 40dk boyunca detaylı bilgilendırdı ve sonunda ultrasonda baktıgımızda sadece sag cepte bıle 3lük su var bu 2nın altındaysa risklı oluyormus ve dıger ceplerdede kendı gözümle gördüm su vardı yani Şefik bey bugun dogurtası geldi diye doguma alacaktı fakat benim suyum gayet iyiydi ve zaten tüm gunde bebeğim hareketliydi .burak hocada nst cekti ordada bebek hareketli ve kalbi iyi yani cocugum herseyi süper olmasına ragmen Şefik bey tarafından zamanı gelmeden ZOR bir dogumla dogurtulmak isteniyordu .bakın bu anlattıgımdakı en buyuk sıkıntı şu "BİR BEBEK ZAMANI GELMEDİYSE 40.haftadada olsanız ilac suni sancı vb seylerle müdahale ile zorla dogurtmaya calısırsanız sadece boşa uzun geceler acılar cekersınız sonuc sezeeryan ile sonuclanır "bunu istemediğimiz için bu uğraşımız .Ama Şefik beyimizin umrunda mı acılı mı zormu dogurucaz değil tabiki neden olsa dogumu o yapmıyor .Belki müdahale olmadan ben 40da yada 41de kendı sancımla cok rahat olması gerekn bir dogum yapacakken zamanı olmadan zor sancılı ve belki sezeryana donecek bir dogum yapacaktım .cok sukur fıyatıda acıbademde ogrendım sanırım burak hoca yenı anlşatıgı ıcın beklediğimden daha düşük zorlansamda öderken canımdan degerli değil cunku gop hastanesi 5000 acıbadem 8000 3bın tl benim ve bebeğimden önemli değil zorlanıcam ama bu yalancı doktorlara para kazandırmaktan iyidir .
sözünü tutmadıgı noktalar
- 40bile olmadan uyarıcı yapması alttan
- su azalmış yalanını söylemesi
- 3keredir gidiyorum cocuk kanala dogru artık yuzu gozukmez dıyım ultrason vermedi ama bugun 38+5de Burak hoca gayet guzel net 3poz verdı ya foto konusunda bıle yalan konusmus
yani bu gece dogum yapmaktan kıloayı kurtuldum Çok şükür inşallah Burak özköse ile pozitif dogumumu 2hafta içinde buraya yazarım ❤️