En basindan beri dusuk riski kanama erken dogum riski olan ikiz gebeyim.
- haftaya ilaclarla geldik. Epeydir kasilmalarim vardi
onceki hafta 43mm olan rahimagzim cars gunu 33 persembe gunu birden 19mm e dusup 2cm acildi zorlasalar 4mm bile oluyodu.
aslinda carsambadan itibaren hergun nst cekilip gelecektim ama persembe bianda acilma olunca yatis oldu. ben hala yatar cikar eve giderim diye dusunuyordum. hekimim cati muayenesi yapti evet zorlandim ama eli hafifti
odada yatakta ebe cati tuse yaparken bagira bagira agladim halbuki ben ona yatakta zor olur yapmayalım dedim. sabah 9dan beri hicbisi yiyip icmedim. 3kez nidilat verildi kasilnalar devam ediyordu.
doktorum yenidoğan yogunbakim dolu kocaelinde yer bulabildim inş gece dogurmazsin yenidoğanda yogun bakim nobetcisi yok dedi. ciger geliştiricinin 2.dozunu vurdu cumartesi alirim dedi.
yanımda hicbisi yok sadece onceden bagaja koydugumuz bikac camasir pijama vs. biyandan ona stresleniyorum. babam sehirdisinda. gorumce calisiyor izin vermemişler ortada kalmanin stresi ayri.
hemsire geldi ekg cekti ben cikmadan herseyi yapim sana dedi. anestezi doktoru seni görmeli dedi beni surekli arkasi dusen bi sandalye ve 5dk da 1 gelen kasılmalara bosu bosuna 3 kat indirip beklettiler sonra tekrar odaya geldik ayni ebe geldo ben 5.30da cikcam sana tuse yapmaliyim dedi. dedim öldüm artik cok kötüyüm bana musade ver. o sira babam yetismisti esim eve gidip bikac biseyler toplamaya calisiyodu biyandan da ona alincak malzemeleri anlatmaya calisiyordum. bu sirada tum gun doktoru hic gormedim cikarken yanima bile ugramadi. hemsirelere emanettim onlarin da ne yaptiklarindan haberleri yok.
neyse 3. catiyi da oldum ama bukez beni catala goturup orda yapmasini istedim gercekten biraz daha rahatoldu bukez bagirip aglamadim (asla yatakta cati olmayin catala cikin)
kasilmalar bebeklerin toplanmasi inanilmaz boyuta ulasinca baktim boylr olmicak doktoru aradim tarif ettim hemsirelerle olmuyo cunku
meger yogunbakimda yer bulmus haberim yok. boyle devam ederse rahim yirtilirbebekler olur dedi. ben seni 9da alayim dedi
bu arada nst devam ediyor. bianda ortalik karisti bana bakan hemsire beni oksijene bagladi nobetci kadindogumcu geldi ultrasonla bakiyo ama korkudan eli titriyor busirada babam geldi bianda ameliyat onlugu getirdiler beni soydular herkes biyanimdan tutuyor hickimse bisi demiyor nereye dedim ameliyathaneye dediler herkes agliyor ben teselli veriyorum hemen indik beni cat diye masaya aldilar biri bi kolumdan digeri obur kolumdan biri onume set cekti cart diye sonda soktu karnimi siliyo anestezi doktoruymus meher geldi beni spinal yapim diyo diyom ki ben dayanamam uyut bisuru bisiler anlatiyor cok usuyorum bacaklarim cenem titriyor benim doktor geldi anestezi doktoru hasta genel istiyo dedi doktorum evet az verirsin dozu dedi
uyandığımda basimda yine anestezi doktoru ve hemsire ama ben nefes alamiyorum bogazimda bi parca var ne cikiyor ne iniyor hik diye gidiyorum kafami sola çevirip tas tutup bastirdi biz sana spinal dedik genel istedin bunusen istedin dedi. doktor aspire edelim dedi galiba sonra gozumu actim odadayim ama tam uyanmam 4 saatibuldu 8de girmisim 10.30da cikmisim
ayni tikanma odada da oldu nefessiz kaldim oksijen taktilar ekg cektiler bisiler yaptilar o gece 3 kere alttan el sokarak bide karna bastirarak muayene etti hemsireler cok aciliydi yapma diye galvardigimi hatirliyorum
zaten gunlerdir uykusuzdum hastanedeki 3gun boyunca uyuyamadim bebellerim iyi dediler kuvozde dediler onlari bile anca pazar gunu gorebildim
makine getirmislerdi sagiyodum guya meher yapamiyomusum pazargunu hemsire geldi makineyi son siddet hizla vakuma aldi memem patladi sute kan karisiyor hemsireler kansiz sut getirin cocuk kusuyo demiş
bebeklerimin agzinda 2 hortum elleri bagli
ne oldugunu hic anlayamadim aptal gibiyim
buraya kadar okuyanlardan dua beklerim