CnsUst Merhaba Allah sağlıkla kucağınıza almak nasip etsin inşallah bir arkadaş beni etiketlemiş yeni görebildim Ben de 3 ay önce sezeryan sonrası normal doğum yaptım iki doğum arası yaklaşık iki buçuk yıl oldu. İlkini sezaryen olma sebebi çok da geçerli bir sebep değildi önce suyum geldi bebekte iri bekletmeyelim dediler halbuki 3600 gram dı bebeğim ve ikincisinde de yine önce su geldi ve 3500 Gr normal doğumla doğdu bebeğim. Ben biraz kendi yaptıklarımdan bahsetmek istiyorum Bu işin birkaç püf noktası var öncelikle bunu gerçekten destekleyen motive eden bir doktor bulmanız lazım Çünkü sabır isteyen bir süreç sezeryan gibi girip yarım saat sonra çıkıp gelmiyorsunuz. Suni sancı ya hiç verilmiyor ya da çok düşük dozlarla verildiği için doğumun ilerlemesi zaman oluyor. Kendi yaptıklarıma gelecek olursam hamile kaldığım ilk günden beri yer sofrasında yemek yedim merdiven inip çıktım ve her gün ama her gün mutlaka dışarıya çıkıp yürüyüş yaptım bazen 10 dakika ekmek almaya gidip geldim bazen 1 saat yürüdüm doğuma kadar da bu şekilde devam ettim. Perine mesajını düzenli yaptım ahududu yaprağı çayı içtim. Evimin her işini hep kendim yaptım bunlar kesinlikle çok etkili oldu bende siz ruhen ve bedenen kendinizi hazırlayınca gerisi bebeğinizin sağlığı ve Allah’ın takdirine kalmış bir şey. Her iki doğum şeklinin de kendine göre zorlukları var travmaları var evde bekleyen bir evladı daha olunca insan en çabuk şekilde toparlanabilecegi dogum şeklini istiyor