30 yaşında hasimato tiroid hastayım. Son 1 yıldır bebek denememiz oldu maalesef tutmadı gitmedigimiz doktor tahlil kalmadı hepsi temiz çıktı artık psikolojim bozulmuştu ve bebek kelimesi duymak istemiyordum bu 1 yıl içinde eşime bebek baskısı yaptığımı onu etkiledigimi farkettim öncelikle bundan kacindim o istediği zaman denedim hergun 30 dk yürüyüş yaptım 45 kg olmama rağmen sağlıklı beslenmeye çalıştım abur cubur hem eşimde hem kendim kestim ve faydası oldu mu bilmiyorum Meryem otuna dua ederek suya atıp yumurtlamaya kadar bende eşimde içtik 1. Yılın içinde tam aşılamaya gittiğim gün hamile olduğumu öğrendim 😊fakat benden 3 gün kahverengi akıntı geldiği için adet olacağım sanmıştım sonrasında düşük riskine karşılık 14. Haftama kadar lekelendim ve iğne vuruldum.. şiddetli kaşık ağrılarımdan hergun öldüm..o arada ortaya çıkan kistim 14.haftamda 10 cm ulaştı artık ağrıdan yürüyemez oldum hergun ağlamaktan mahfoldum 16. Haftama kadar kuculmez ise operasyon girip kisti alacaklardi çok şükür 17. Haftamda kistim küçülmeye başladı ağrılarım azaldı derken bu sırada 15. Haftamda şiddetli bel ağrım başladı şuan 21., haftamdayim hala şiddetli bel ağrısından ölüyorum ama sonuçta hamileyim ve katlanıyorum😊hatta bu halde şuan işten size yazıyorum.. dün kızımın olacağını öğrendim 😊size tavsiyem
1) birşeyleri çok zorlamayın zamana bırakın vücudunuz hazır olduğunda o size gelecek
2) sağlıklı beslenme ve spor önemli
3) eşinizi ilişkiye zorlamayın
4) ovulasyon testi önemli deneyin
5) umudunuzu asla yitirmeyin Allah vereceği zamanı biliyor
6) sadece hamile kalmakla bitmiyor benim gibi hamileliğin için birçok zorluk çekebilirsiniz o yüzden hayırlısını dileyin☺️
7) sürekli boşuna benim gibi doktor para harcamayın hepsi aynı şeyi söylüyor
8) size gereksiz konuşmalar yapanlardan uzak durun
9) benim fikrim karışımları kullanmanızı tavsiye etmiyorum muhtemelen bana kist yapan şey oydu
10) çikolata kisti olan arkadaşım 1 sene sonra pko olan arkadaşım 3 ay sonra gebe kaldi