Herkese selam 🌸 Uzun olacak ilk olarak bunu belirteyim. 35.haftadan beri çok fazla yalancı kasılmalarım vardı ve her an doğum olacak gibi hissediyordum, ağrılarım da fazla olduğu için her gittiğimde açılmam olacak gibi geliyordu ama son muayeneye kadar ne açılmam ne rahimimde yumuşama yoktu. 40+3 de bebeğimin gelmemesiyle birlikte doğumu suni sancıyla başlatmak için doktorumla sözleştik saat yedide hastaneye yatışım yapıldı, damar yolu covid testi alttan muayene vs derken 7:30/8 gibi suni sancı almaya başladım. Hiç açılmam ya da rahimimde yumuşama yoktu. Lağman yapıldı, kesinlikle zor bir şey değil hissetmiyorsunuz bile. Doktor 9 gibi odama geldi ve 24 saat bile sürebilir 1 cm açılmayı bulması ilk doğum dedi, annem gözler dolu dolu dinliyor tabii annelik😂 9 buçukta 1 cm dediler, 11 buçukta 2 cm dediler ağrılar çok yüksek değildi normal düzeydeydi adet ağrısı diyebilirim gülüyorum oynuyorum saat başı nstye bağlanıyorum, iki saatte bir de alttan muayene ediyorlar. Beni en çok zorlayan şey alttan muayenelerdi çünkü bebek kanalda değilmiş çok gerideymiş ve acılıydı diyebilirim ama benim bebeğimin konumuyla alakalıydı durum herkeste böyle olmak zorunda değil ebe de öyle söyledi geride diye canın acıyor normalde böyle olmaz dedi. Hep normal doğum odaklıydım ve sezaryenden ameliyat korkusundan dolayı korkuyordum. Hayalimde hep 4-5 cm açıklığa kadar sancımı evde çekip son anlarda doktora gitmek vardı ama nasip böyleymiş vardır bir hayır diyorum. Sonrasında saat 1 buçuk gibi öğlen arasına çıkmadan ebe geldi muayene etti canım orada acıdı biraz, yine 2 cm dedi o odadan çıktı ben squat yapmak için yataktan kalktım ve suyum geldi. 13:30 dan sonra başladık hadi bakalım 😂 suyum gelene kadar sancılarda hiçbir sorun yoktu suyum geldi sancılar ağırlaşmaya başladı. 3.doz suni sancı alıyorum ve benim kendi sancılarım da başladı artık. 17:30 a kadar sancıları çektim. İçimizdeki suyun bu kadar olduğunu bilmiyordum her duşa girdiğimde su boşalıyor içimden😂 meryem ana otunu koyduk o açıldı bende tık yok 😂 13:30’dan doğuma girene kadar çektiğim ağrılar gerçekten kötüydü ama emin olun anlık oluyor sancı giriyor Allah diyosunuz sancı çıkıyor tamam çok iyiyim diyorsunuz sanki az önce o sancıyı çeken siz değilsiniz gibi… Neyse 17:30 da doktor geldi 3 cm açıklık, sen yarın sabaha karşı doğurursun dedi ama çocuğun suyu bitmiş su geldikten sonra en fazla 12 saat içinde doğması lazım dediler. Benim kendi sancım var suniyi kesin diyorum doğması lazım bir an önce deyip suni sancıyı kesmiyorlar her nst de 10 dakikada 6-7-8 sancı çıkıyor ve nst çekilirken sürekli karnımı gıdıklıyorlar çocuk hareket etsin diye. Bu beni panikletiyor normal olarak. Gidiyorlar bazen geri geliyorlar tekrar nstye bağlıyorlar olmamış çocuk hareket etmiyor falan diye benim ödüm kopuyor korkudan. Yine de dayanıyorum annem başımda ağlıyor eşim sürekli dua ediyor falan derkennn doktor çıktı nöbetçi ebe 6 buçuk gibi beni kontrole geldi tekrar alttan muayene etmek istedi ben de yeni muayene oldum bir saat bile olmadı istemiyorum dedim ama ne fayda muayene etti annem de kapıda bekliyor 😂 çıkarken bir cm bu kızın açıklığı daha, çocuğun da suyu bitmiş doğuramaz bu dedi yanındakine ben şok kafamdan aşağı kaynar sular indi annem de duydu kapıdan gitti yanına ebenin doktor üç cm dedi siz bir cm diyorsunuz dedi. Ebenin cevap herkesin parmağı farklı😂😂 neyse ben hala dayancam diye direniyorum ama ter döküyorum artık nasıl bir kafaysa kocamı eve yolladım anneme makarna yap getir karnı aç diye:’) gördükçe kocamı ağlamam geliyordu 😂 sonra saat 7:15 gibi tekrar nst çekildi sancıların çok yüksek dediler ama benim oturmama izin vermiyorlar habire yürü suya gir topta hopla falan diyorlar. Ben kesin artık suni sancıyı istemiyorum dedim doğurman lazım bir an önce kesemeyiz bu sancılarla doğuracaksın dediler… Sessizce ağlaya ağlaya sancımı çekiyorum ama benim hevesim kırıldı bir kere anne doğuramıcam anne sezaryene alcaklar beni bu ağrıyı boşa çekmiş olcam diye ağlıyorum 😂 annem ara kocanı gelsin hemen sezaryene gir canın kalmadı artık hakkımı helal etmem dedi. Anlık bir kararla can acısıyla doktoru aradım doktor farklı bir sezaryen için hastanedeymiş dakikalar içinde odama geldiler o sezaryen isteyenin sancısı yokmuş onu bekletin bunu alın dediler. Ameliyat önlüğü giydim evimiz 5 dk hastaneye eşim son anda yetişti düşünün kapıdan onu gördüm ameliyata alındım. 19:50 de mucizem doğdu. O an her şey bitti zaten. Sadece ona odaklandım onu düşündüm. Sezaryenden korktuğuma asla değmemiş bahsedildiği kadar korkunç bir ameliyat değil bence bir de insanın yanında motive kaynağı yavrusu oluyor onun için ayaklanmak istiyoruz bir an önce. İlk gün ilk ayağa kalkış çok zordu yanma oluyor dikişlerde ama ben sonra hiç oturmadım sürekli canım acısa da yürüdüm. 3.gün bebeme kendim bakmaya başladım şükürler olsun. Şu an 2 hafta oldu, çok şükür sadece karın çevresinde acı var. Yine de her işimi kendim yapıyorum bebeğime kendim bakıyorum çok şükür. Siz istediğiniz kadar plan yapın, her plandan üstte çok daha yüce bir plan var bu süreç bana bunu gösterdi. Her şey nasip, her şeyi yönetmek gibi bir şansımız malesef olmuyor. Gelen mucize, çekilen her türlü acıya değiyor. Hastanede ilk ayağa kalktığımda eşimle yürümeye çalışırken başka çocuk yok unut diye sayıklıyordum, eve geldik iki gün sonra ee 2.çocukta aynı yerden mi kesiyorlar diye soruyordum😂 insanoğlu her şeyi unutuyor anlayacağınız. Allah hepinizin/hepimizin yardımcısı olsun. Çok uzattım ama bu hikayeyi yazmak için sabırsızlıkla bekliyordum. Her şey gönlünüze göre olsun, Rabbim hepinizi evlatlarınıza en güzel en hayırlı en sağlıklı şekilde kavuştursun. ❤️ lütfen kimsenin hikayesinden etkilenmeyin. Ben çok fazla doğum okudum, kendimi korkuttum çoğu olumsuz hikayede. Ama her bebek kendine özel olduğu gibi her doğum da kendine özel oluyor. Herkesin acı eşiği farklı. Benim kendi sancılarım da vardı ve bence suni sancıdan bir farkı yoktu ama çoğu kişi suni sancı için ölümün yanına gittim geldim diyor. Her şey kişiye özel yani. Kendinizi korkutmayın, bebeğinize odaklanın ve kendinizi ona bırakın ne şekilde, ne zaman gelmek isterse o zaman gelsin. Söylemek istediğim daha çok şey var ama bıktırmamak için susuyorum😂 sorusu olan varsa bebişin huysuzluklarından vakit buldukça cevaplamak isterim😂 Allaha emanet olun😍❤️