CMELIHA
Sevgili anne adaylari...
9 aylık kah zorlu kah yorucu keyifli yolcugumuz 11 temmuz 2018 de son buldu . 39+3 gebegilimde normal dogum yaptim . Hep buradan okur hayal gibi gelirdi yok canim derdim . Onun karnimda olduguna hem inanamaz hemde merak ve heycanla bitirdim 9 ayimi . Gebeliginin basinda olanlara sesleriniyorum hayatinizda hicbir seyi kisitlamayin kasmayin siz mutlu anne mutlu gebelik mutlu bebek demek hep bunu savundum iyikide savunmusum .ilk isim bir kedi almak oldu 9 ay boyunca asla beni birakmadi bol bol gezdim canim ne istiyorsa yedim tabi son zamablari bukadsr sisecegimi tahmin etmeden😂😂 denize gittim sahilden hic cikmadim hatta dogurmadan birgun once bile denizdeydim😂 gelelim dogurmama:
11 temmuz gece 2 .00 da nişanim geldi ne agrim ne sizim vardi hemen esime soledim doktora gitmek icin daha erkendi biliyordum serin kanli davrandim hadi uyuyalim dedim tabi ne mumkun hepimiz heycanli uyku sifir.guzel hareketli bir muzik acip zihnime gelen heycani panigi attim uyuya kalmisiz saat 9 da uyandik az az suyum geliyordu ama hala agrim yoktu sanci sıklaşana kadar bekleme taraftari olsamda ebemi aradim ve su geldiyse hic bekleme git dedi. Son hazirliklari yapip valizle tuttuk hastanenin yolunu . 1 30 da doktorum suyun geldigini 1 cm acikligin oldugunu yatis yapilmasi gerektigini söledi. Yattim saat 3.00 da suni sanci verildi lagman yapildi gayet rahattim yabimda sevdigim bir arkadssim vardi gule oynaya 6cm acikliga 9.30 da ulasildi. Simdi ilk dogumu olan arkadaslarin ben gibi kafasinda deli sorular vardir sorabilirsiniz kafaniza takilani seve seve cevaplarim insanin cok ihtiyaci oluyor cunku. Hic agri cekmedim oo prenses gibiydim demeyecegim 6 cm den sonra sancilarim daha bir cok artti rabbim gercekten sabrini veriyormus bir bakiyorsunuz elleriniz sacinizda bir bakiyorsunuz hic birsey olmamis gibi sanki dogurmucakmisiniz gibi rahatsiniz böyle böyle 10.45 e kadar acilmam tam 10du. Tek dedigim sey alın şunu icimdendi😂. Eberim geldi suyumu patlatti dogum basladi . Neler yapmam gerektigini solediler çenemi gogsume dayayip olan gucumle ıkınmami bagirip gucumu harcamamami solediler. Sanci geldigi anda olan gucumle ikindim her sancidan sonra bir rahatlama dinlenme arasi sonra tekrar boyle boyle 11.10 da yavrum kollarimdaydi . O an sanki hic agri cekmemisim gibi tüm acim agrim gitti gercekten denildigi gibiymis inanmazdim ama oleymis hemen cataldan inip bebegimi giydirmek sarilmak istiyordum fakat dikislerim atilmadan inemedim .dikislerim bittikten sonra hemen bebegimi emzirdim sütum yok gelmez şoyle boyle sakin demeyin bir damlasi yetiyor inanin mamaya hemen sarilmayin .beyine ne yüklerseniz vucut size onu veriyor🤗🤗 morelinizi hep yuksek tutun Allahin gucune duanin şifasina inanin bebegime o geceden beri hep ben bakiyorum yapamam edemem diye hic korkmayin ❤
ÖNERILERIM
. Yaz bebegi olanlar hic 5li 10 lu takinlara para vermeyin benimki sadece bikere hastanede giydi gerisi olece kaldi. Tulum ve bir ince corap isinizi goruyor
.bebegi kesinlikle yeni cikti sicak ister diyip kat kat giydirmeyin isilik dokuyor uyumuyir emmiyor. Hep üşür bu psikolojisinde olmayin serin tutun
. Normal dogum icin ufak bir havlu ve lavanta yagi koyun cantaniza sanci agninda derince koklayin cok rahatliyorsunuz.
.Duanin gucune inanin ayetel kursi rabbi yesir agzinizdan eksik olmasin . Başka sorunuz varsa yazin tüm şeffafligiyla cevaplarim 🤗✌
SadunJanBalan
😍 harika bir doğum hikayesi olmuş . Ağrı eşiğiniz yüksekmidir ? Kolay canınız yanarmıydı? Gerçekten çok mu acılı 10 üzerinden kaç bu normal doğum acısı? Sancı anında lavanta yagını havluya mı damlattınız ? Vucunuza mı sürdünüz nasıl kokladınız. ? Acı tümüyle sancıdan mı kaynaklanıyor ? Yoksa vajinadan bebeğin çıkıs anıda acıya dahil mi ? Doğumda acı neden kaynaklanır ?