Merhabalarr,
burada çok doğum hikayesi okudum ama hamileyken kendim yazmayı hiç düşünmüyordum. 22 Aralık günü 35. Hafta kontrolü için sağlık ocağından çağrıldım, doktora muayene oldum hemşirenin yanına gittim kanım falan alındı sonra aklıma kaç gündür deli gibi karnımın bacaklarımın ve kollarımın kaşındığı aklıma geldi, hemşireye bunu sordum. Hemşire o kadar korktu ki, hemen kadın doğum doktorunuza gitmeniz lazım bu gebelik kolastazı gibi gözüküyor çok tehlikeli dedi. Kan tahlillerim gece sonuçlandı sabah hemen kadın doğum doktoruma gönderdim, bugün mutlaka gelin dedi. Hemen hastaneye gittik doktorum nstye bağladı nat normal gözüküyordu, doktor takip edeceğim sizi tedavi amaçlı yatışınızı yaptırın sizi bu değerlerle geri gönderemem dedi. Biz sadece takip edilecek sanarak yatışımızı yaptırdık, odaya çıktık tekrar tahlillerim yapıldı, doktor geldi ALT ve AST değerlerin yükselmeye devam ediyor böyle devam ederse en geç 25 Eylül de bebeği alacağım riske atamam belki daha erken de alabilirim dedi ve ciğer geliştirici iğne yapmaya ve sürekli değerlerimi takip etmeye başladılar. Ertesi gün de değerlerim yükselmeye devam edince doktorum sizi riske atamam diyip sezaryene aldı. Spinal anestezi oldum. Sezaryenden çok korkuyordum her zaman ama hiç öyle olmadı, hemen bacaklarım uyuştu, sonda takıldı belki de on dakika içinde bebeğimi gördüm. Ameliyat çok güzeldi hiçbir şey anlamadım ve hemşireler ce doktorumla sohbet ede ede bebeğimin doğumunu gördüm. Bebeğimin muayenesi yapıldı, ciğerleri tam gelişmediği için yenidoğan yoğun bakımına aldılar hemen. Bir hafta orada kaldı, bebeksiz eve dönmek çok zordu ama buna da çok şükür ki ikimize de bir şey olmadı ve şimdi birlikteyiz. 💙 sizlere tavsiyem çantanızı hazırlamak için geç kalmayın her an her şey olabilir; kaşıntı diyip geçmeyin her şeyinizi muayenede anlatın ben az kaldı söylemeyi atlayacaktım ve her şey farklı olabilirdi; rabbim gerek bırakmasın ama hastanenizde mutlaka yenidoğan yoğun bakımı olsun. 🌼🌼