Merhaba 🙋🏼♀️ Ben Temmuz ayında normal doğum yaptım biraz geç oldu yazmak ama olsun duygusallığa girmeyeceğim 😃🙋🏼♀️ Sancım akşam 6 da yavaş yavaş başladı kanama ve suyum yoktu gece 12 ye kadar bekledim doktorum hafif ağrılarını evde çekmen daha iyi olur demişti 12 ye kadar dayanabildim daha sonra hasteneye gittik 1 cm açıklık vardı 🤦🏼♀️ Nts ye girdim doktorum yatış yapmama karar verdi. 2 saate bir nts istediler sancılarım saatler geçtikçe daha şiddetli oldu 5 dk bir geliyordu geçtiği zaman sanki vücudum uyuşuyor uykum geliyordu ama 5 dk sonra tekrar sancı geliyordu. Sabah olana kadar 2 saatte bir nts ye girdim açılmam önce 4 sonra 6 oldu saatleri bilmiyorum çünkü hiç bakmaya fırsatım olmadı 🥲 daha sonra öğlen gibi baya sancım oldu bir ara dedim ki artık dayanamıyorum gerçekten oturamıyor yatamıyordum doktorum yürümemi söylüyordu son saatler kala en son 9 cm oldu açılmam çok sıcak duş almamı söylediler suyun gelirse korkma dayanabildiğin kadar kal gel 5 10 dk sonra denildi saat 2 de doğuma girdim tahmince
doğumum 10 dk anca sürdü onca sancıdan sonra biraz gözüm korkmuştu ama çok kısa sürdü tahminimden çok daha güzel geçmişti çok şükür minik mucizeme kavuştum.
Oğlum 40+3 3500 kg 52 cm doğdu.
bu zamana kadar tecrübem tavsiyem kişisel olarak ben gecelik giydim doğuma kadar da hiç çıkarmadım çünkü sürekli açılma olup olmadığını kontrol ettiler o yüzden giy çıkar olmadı rahat ettim hastanede kaldığım 1 gece 1 paket depend bitirdim kanamam çoktu kontrol ettikleri için sık değiştirmemi söylediler doğumdan sonra 2 paket kullandım 40 gün sürdü kanama. Göğüs uçlarım için gümüş kapak kullandım hiç yara olmadı şükür.
Doktorumun bana doğumdan sonra verdiği kağıdı atacağım bu bilgiler sadece normal doğum için veriliyor KİŞİSEL DEĞİLİDR her hastasına veriyor doktorum sizede fikir olsun diye paylaşmak istedim.