NurayEmre Merhaba arkadaşlar geçen cuma günü yani 37+4 iken kontrolüm vardı bebeğin kilosu 4058 olmuş dedi doktor ve eğer açılman varsa doğuma alacağım dedi. Nstde sancım çıkmadı ki ben de ağrı acı hissetmiyordum. Muayene ettiğinde de açılmam yoktu. Bu hafta cumaya tekrar gün verdi ve eğer bebeğin kilosu yine 4ün üstünde çıkarsa doğuma alacağım dedi. Karnım çok küçük duruyor ve doktor kendisi de şaşırdı nasıl 4 kilo olabiliyor dedi acaba ultrason makinaları mı hatalı? Bebek kilolu diye hiç sancı açılma yokken ve daha gününe varken doktorun doğuma alcam demesi ne kadar doğru? Başka bi doktora gidicem yarın ama kafam çok karıştı, böyle bi durum yaşayan var mı ?
Deletedmom18 NurayEmre Bencede bir doktora daha görün arkadaşım ama daha 3 hafta var nerdeyse maşallah 3 haftaya kadar 4 buçuk kilo olursa nasıl doğuracaksın onu da düşün bir doktora daha görünüp karar ver istersen ultrasonlarda bazen yanılma payı var ama çok fazla olacağını düşünmüyorum kendini de bebeği de riske atma hayırlı doğumlar
Heather NurayEmre genetik olarak kilolu bebek olabilir. Ben 4600 abim 4900 doğmuş belki sizinde öyle olur. Çatı muayenesi oldunuzmu. Sırf çocuk 4 kilo üzeri diye hemen sezaryen demesi doktorların çok saçma geliyor bana. Annem abimi evde beni hastanede normal doğurmuş. Ne yırtılma ne kesi hiçbiri yok ve şu an 60 yaşında rahim yönünden çok sağlıklı hani idrar kaçırmaymış sarkmaymış hiç biri yok. Sıkmış canınızı doktor resmen boşuere:(
Zeynepeymen NurayEmre 4 kilo üzeri denilip sezeryana alınan ve 3.5 kilo dogan cok bebekler var cnm bence biriki doktora daha git
NurayEmre Ayla34 bu kısmı da zaten çok ilginç yaa😁 doğru düzgün yemek yediğim su içtiğim yok, hayatım boyunca hep meyveyle beslenen biriydim hamileliğimde de öyle devam ettim. Etmiş sütmüş yok kan ilaçlarıymış vitaminmiş hiçbişey kullanmadım.. Bu yüzden kendim de kilosunun o kadar olduğuna inanmıyorum. Ama eşim de bende kilolu doğmuşuz belki genetik etkili olmuş olabilir. 😁
Glmsr Heather ne kadar da güzel bize de simdi yok pelvik masajı yapın ya squat hareketleri yapın kesi olmaz o zaman diyorlar eskiden bunlar mi varmış sanki inşallah bizimde güzel doğumlarımız olur🙏
Kavas Glmsr malesef eskiden de yırtılma oluyomuş annem beni normal doğum yapmış evde ve ebe canlı canlı dikiş atmış yani eskiden hop doğur kalk diye bişy yok
NurayEmre Zeynepeymen Evet bi de o var 4 kilo diyip 2 kilo çıkarıp elime verirlerse zaten sinirlerim bozulur o yüzden de acele edip doğuma girmek istemiyorum..
Muhammedeymen NurayEmre başka doktor gözünün. Eğer kilodan dolayı sezeryan olacaksa da yine bekleyin. Anne karnında ne kadar kalsa o kadar iyi. Ama normal doğum yapmak istiyorsan doktorunu dinle derim
Zeynepsa NurayEmre Başka bir doktora da görün mutlaka Bende 37 haftalığım 3400 olmuş haftaya doğsun dedi sağlıklı doğum açısından Ama doğmazsa da 41. haftaya kadar bekleyeceğini söyledi