Merhaba kızlar benim de doğum hikayemi yazmak nasip oldu. Cuma günü 38+4 ilken kontrole gittik ve bebek kilosunun 4200 olduğunu söyledi doktor. Bu şekilde normal doğumun riskli olduğunu söyledi ve ben hep kendimi normale göre hazırlamıştım. Bir normal doğumum vardı ve bu ikinci yine normal olmasını istemiştim. Pazartesi hocaya danışalım deyip eve gittik. Ama cumartesi sabahı çamaşırımda bi ıslaklıkla uyandım. Günlük pedim vardı değiştirdim. O da ıslandı. Sonra normal ped taktım o da ıslandı. Derken eşime söyledim biz bi acile gidelim dedim. Hastanede test yapıldı gelen amniyon sıvısıymış. Nöbetçi doktor da yine ultrasonda 4150 gr civarı ölçtü ve normal yapamayacağımızı söyledi, sezaryen için yatışım yapıldı. Açlık süresi için akşamı bekledik ve 21:02 de spinal+epidural kombine anesteziyle bebişimiz doğdu. Gerçekten iri bi bebekmiş 4080 gr 52 cm doğdu. Herkesin dediği gibi şimdi hastane odasındayız ve yanımda mışıl mışıl uyuyor🤗 artık yeni dertlerimiz var. Emdi mi, doydu mu, kakasını yaptı mı, gazını iyi çıkarabildik mi?☺️
Bunlar da benim naçizane tavsiyelerim
1) kendinizi bir yönteme hazırlayıp körü körüne şartlandırmayın, hele ki normal için. Son ana kadar değişebileceği fikri bi tarafta dursun
2) spinal anesteziden hiç korkmayın sadece dokunmaları hissediyorsunuz bunlar çok normal. Bebeğin doğumunu görmek çok güzel bi duygu. Şu an belimde vs hiç ağrı yok
3) depend gerçekten hayat kurtarıcı. Sezeryan olanlar rahat kullanamadık demişler ama ben kullandım. Dikişin altına kadar çektim. Bazen üstüne de çektim hiç rahatsız etmedi.
4) yanınıza bir biberon alın. Hemşiremiz bir kez mama verdi. Lazım olabiliyor. Bir de ateş ölçer almalıymışız. Biz almamıştık evden getirttik. İlk gece saat başı ateş kontrolü yaptık bebeğe
Benim aklıma gelenler bunlar. Biz kurtulduk, darısı sizin başınıza🙏🏻 Uzun olduysa kusura bakmayın🤗