Kuzeyegemoms tazeannecik1 canım artık son 3 aya göre hesaplanmıyor. 90 gün prim şartı ve son 1 yıl da yatan brütlere göre hesaplanıyor artık yeni düzenlemeye göre, son 3 ayda yüksek prim yatırıp yüksek rapor parası alanların önüne geçebilmek için artık bu şekilde hesaplanıyor
tazeannecik1 Kuzeyegemoms Yaa bilmiyordum ne zaman değişti.. Ben mayısta hamilelikten dolayı işten ayrıldım o zamana kadar öyleydi pandemi falan bide her ay bir şey değişiyordu,o zaman ben topu sana atıyorum yeni mevzuatlar var ise sen bilgilendir ☺️
TahaVera1921 Sybabyss 32haftada önce 90gun yapsan yeterli yani 4.ayda bile baslatabilirsin sigortani alırsın yani
Sybabyss TahaVera1921 acaba bi aylık sigorta ücreti ne kadar asgari ücret üzerinden işverenin ödediği
Kuzeyegemoms tazeannecik1 evet bayağı bişeyi gene değiştirdiler son 12 aya göre hesaplandığı için alınacak ücret bi miktar azalmış oldu asgari ücret etkilenmedi ama asgariden fazla alanların rapor ücretleri biraz azalmış oldu hesaplama sistemi değiştiği için😊 tabi canım sormak istedikleri olursa herkese yardımcı olurum
tazeannecik1 Bademcim Muhasebecinize raporu verince sisteme o girip ayarlıyor ama bazı mevzuatlar değişmiş değişen başka şeyler var mı bilmiyorum arkadaşa bir sorun isterseniz Kuzeyegemoms
-Melek tazeannecik1 teşekkürler onlar çıkardı gösterecekler işsizlik alacağım inşallah sorun çıkmazsa
Bademcim tazeannecik1 şu an var ama devlet tarafından ödendiği için silinecek. E ticaret üzerinden iş yapıyorum. Bir de 32. Haftamda ben çalışamazlık raporu aldım sadece muhasebeciye ilettim onun haricinde bir şey yapmam gerekli mi ?
Kubra-66 Kizlar benimde sorum 7 kasimda bitiyordu dogum oncesi raporum ama benim erken dogum riskim var ekim son haftasi olacak gibi 2 hafta oncesinde dogum yapmis gibi olacak rapor parasi durumu nasil olur bilginiz varmi
Kuzeyegemoms Glcntn eğer kısa çalışma ödeneği almanıza rağmen 1 sene içinde 90 gün priminiz varsa rapor parası alıyorsunuz ama brütlerinizin ortalamasına göre ücret verileceği için kısa ödenekten sebep daha az rapor parası almış oluyorsunuz maalesef
tugbao Glcntn zaten devlet kisa calisma odenegi bittikten sonra cikardi bu karari. nerden kissak diye bakiyolar sanirim 😂 benim de raporlarim, ucretsiz izinlerim var bakalim ne alcaz 😅
Kuzeyegemoms ruzgarinannesi9192 hayır raporlu olduğunuz için aynı yatar devlet tarafından karşılanıyor sadece raporun ilk 2 gününü kesiyorlar belki 2 günlük bi tutar eksik yatabilir