ikincikezannelik Ertesi gün kendi doktoruma gittim fakülteye.Kontrol o da yaptı,netleşti.Yatış pozisyonundan filan değil,ölçüler aynıydı. 5temmuz perşembe, doktorlarım serklaj önerdi bilgi verdi.Perperişan ve korkuyla çıktım.Pazartesi gününe annem de geldi,karar da verdik.Pazartesi ve salı günleri anestezi uzmanının istediği tahlilleri yaptırdım.Salı günü 10 temmuz akşamı hastaneye yattım.Gece 12den sonra hiçbir şey yemedim içmedim.Çok ilgili davrandılar.11 temmuz sabahı 8:15 gibi ameliyathaneye alındım.Genel anestezi yapıldı.9:30 gibi uyanmışım.Sonrasında ev temizlemişim gibi bir ağrım vardı,akşama doğru iyice geçmişti.Öğlen çorba içirdiler.5gün sabah akşam antibiyotik verdiler.Serklajın olduğu akşam hastanede wc gittim. Sağa sola dönmem gene öğleden sonra çok yavaş şekilde oldu.2 gün kabızlık yaşadım,çünkü hastanede kaldığım 2 gece süre zarfında normal vitaminlerimi filan içemedim bir de psikolojikman etkileniyor insan.Doktorumun önerisi ile,2 kaşık duphalac şurup ve erik hoşafı derdimi çözdü 😊 Serklajın ertesi günü sabah 10 gibi taburcu oldum çünkü kanamam,kramplarım,tansiyon bozukluğum va yoktu.Dikişleri hakkat hissetmiyorum 😁
İlk 1 hafta sadece wc kalktım.
Evde hiç iş yapmıyordum,hala da yapmıyorum.Uzanıp bol tv izlemeli kitap okumalı geçiyor günler.Zaten hava leş gibi sıcak hiç gezecek hal yok.Pazar günü eşimle kahvaltıya gittik,ama orda bile oturdum.Öyle çarşıya çıkayım yürüyeyim diye bir durum yok sadece.Evde wc banyo,mutfakta çok ayakta kalmadan kendime yemek hazırlama filan tabiki sorun değil.
Not:plasenta yukarda benim,bebeğim de suyu da iyiydi.İlerleyen haftalarda kilosu arttıkça risk artmasın diye önlem alındı.
Dikişim 37-38. Haftalar gibi alınacak.Bir problem olmazsa benim isteğime bağlı ilk tercihim normal doğum.Sonraki gebeliklerim dikiş 13-15. Haftalar gibi erkenden yapılacak.
Hepsini detaylı anlattım,çünkü o korkuyu yaşayan bilir.
3 hafta önce kaybederim sandığım anlar oldu.Kendimi çok zavallı çaresiz hissettim.Ne ahmakça...Şimdi 25 olcaz neredeyse.Ben güçlüyüm,bebeğim de güçlü.Tıp ilerledi.Hem Allah’ıma hem doktorlarıma bin şükürler olsun.