• SağlıkÖneri
  • Anksiyete bozukluğu olan varmi benim gibi.. neler yapıyorsunuz ?

Selamünaleyküm hanımlar..
Ben 2019dan belli anksiyete ile uğraşıyorum..
Hep bi endişe korku içinde yaşıyorum bisey oldu olcak korkusuyla yani.. bugünde gene ansızın gelen anksiyeteyle savaşmaya çalışıyorum.. korkuyla yaşamak gerçekten zor.. heleki cocuklarim olunca endişelerim kat be kat arttı.. tabi bu duruma geçmişte yaşadığım olaylarında etkisi var malesef..
Benim için birer ayetul kursi okuyup uflermisiniz.. adım hatice ..
Birde böyle anksiyetesi olan varsa o an nasıl yeniyorsunuz.. panik atagin bir tık alti oluyor işte..

Omerhatice, başlığı Anksiyete bozukluğu olan varmi benim gibi.. neler yapıyorsunuz ? olarak değiştirdi.

Semakacan 1 ay evvel psikoloğa basladim.. geçmişte yaşadığım şeylere bağladı ve vesvese oluyor dedi bazı tavsiyeler verdi onları uygulamaya çalışıyorum ama zihnim sanki ele geçiriyor hep kötü düşüneceksin iyi yok diyor.. psikolog yardihimiyla biraz hafifliyor evet ..
    Kardeşiniz ne kadar süre gitti psikoloğa ben yeni başladım 1 aydır

Omerhatice Canım merhaba bende anksiyeteyle savaştım ve ilaç kullandım 1 seneye yakın seni en iyi ben anlarım.heralde böyle kendini kaybedecekmis korkusu aklımdan çıkmayan kötü düşünceler vs. Öncelikle ben o dönem depresyona girdim ve anksiyete de vardı doktora gittim konuştum anlattım herşeyi.doktor bana normald3de hassas bir yapın var dedi yani çok çabuk uzulebilen kafaya takabilen öncelikle bunu kabul et dedi ve kötü düşünceleri kovmaya çalışma sen onları zihinden atmaya çalıştıkça sahada yapışır dedi bırak konuşsun dedi o esnada kağıt kalem alıp bildiğin isimleri yazabilirsin kendi kendine isim şehir oynayabilirsin yani başka şeye yönel dedi ve anskiyete geldiğinde şöyle söyle seni biliyorum seni tanıyorum bana zarar veremezsin de kendiliğinden kaybolacaktır dedi. Ben o dönem çok kitap okudum uğur koşar tavsiye ederim maneviyatı çok yüksek bir kitap resmen beni dipten çekti yukarı taşıdı internette arastir uğur koşar bissuru seri şeklinde kitabı var Bana Allah Yeter kitabıyla başladım ben devamını getirdim sonra yavaş yavaş yenmeye başladım yine olmuyor mu oluyor ama tecrübe kazandım.. o an diyorum.ki hayattaki herşeyi kontrol edemem benim dışımda gelisen olaylar var hayatı akışına bırakıyorum kendime güveniyorum bana Allah Yeter diyorum ve kafamdaki düşüncelere dalmiyorum konuş konuş diyorum.. öyle bı durumda en son şeye kadar bırak konuşsun diyorlar beynin seneryo uretsin ne olacak gerçek olacak diye bişey yokki.

Omerhatice bence devam ettirin kardeşim uzun bi süre gitti her gittiğinde çok daha iyi hissediyordu kendini ☺️ İlaçta kullandı hamilelik veya emzirme durumunuz yoksa ilaçları da kullanmanızı tavsiye ederim doktorunuz verdiyse

Omerhatice iki senedir bendede var ozellikle cocuklarim konusunda saglik anksiyetesi var grip olsalar kafayi yiyorum calpol versem baslarinda bekliyorum bisey olacak diye asiya gotursem son kullanma tarihine kadar bakiyorum kendimle alakalida surekli biseylerden korkuyorum evde yalniz kaldigimda korkuyorum bi donem daha kotuydum youtubede Abdullah canitez var degersizlik demosuni yapin mutlaka birde izzet gulluyu izleyin hergun izleyin cok faydasi oluyor kullandigim ilaci biraktim ben bu iki kizi sayesinde vazgecme hergun dinle

Melistosum evet evet tamamiyle beni anlattınız gerçekten..
            Ben herseyi kötüye yoruyorum.. mesela bu ara kafamda kıyamet kopacak var.. aha hava karardı kıyamet kopacak.. aha adet oldum namaz kilamıyorum bana biseu olcak.. aha yağmur yağıyor heryer sel olcak batacak bla bla bla.. bugün gene geldi.. mesela avmye gittim kalabalıkta biseu olucak biri biseu yapacak korkusu geldi.. eve geldim ama hala sürüyor o kafamda.. geçmişte eşimi kaybetmeyle savaştım ağır hastalıklar geçirdi 1 senelik hastane serüvenimiz oldu o süreçten sonra oldu ya eşime ya çocuklarıma bisey olursa gibi.. allahm korusun

Omerhatice bende panik atak vardı 3 yılda atlatim ama çok zor gerçekten anlıyorum okadar ilaç aldim onlar daha Berbat eti hocalara gittim sonuç vermedi bende allah sığındım gerçekten hergun nas felak sürelerini okudum namazımı kıldım 2ayda ilesmeye başladım çok şükür allah şükür ama hep o hastalıkta deri veren allah dermanda verir diyordum tespih çekiyordum gerçekten insan kalpten allah tab bisey isteyince oluyormuş ama kafanı dağıtacak şeylerde yaap kuran oku sınamaya git kitap oku dusari çok arkadaşların la gerçekten faydası var bide ben kendime zararda verirdim hep sanki bisey olacak korkusu çok kötü allah şifa versin ins

Omerhatice Allah şifa versin. YouTube da izzet güllü diye bi psikoloğun videolar var anksiyeteyle ilgili gördünüz mü bilmiyorum. Bazıları bu videolardan baya fayda görmüş

Semakacan su an emziriyorum ama doktorum ilaç alacak bir durumda değilsin.. zihnini ele geçirmeyi becerebilirsek tamamdır dedi.. güçlüsün yapicaksin merak etme dedi ben 1 ay gittim sonra 2 3 hafta ara verdim aman iyi oldum diye ama bugün gene nuksetti demek bir süre gitmem lazim

Elif0712 tamam canım çok teşekkür ederim izlicem inşallah söylediklerini.. Ne üzerine o videolar

Fff amin canim aminn..
                    Benim ne arkadaş çevrem var ne bisey bi ya annrmlere gidiyorum ya kay8nvalidem hep aynı döngü vs. Sanırım bi süre sonra tekrar başlıyor sıkıntıdan

• Fff bunu yanıtladı.

Sblatc burfa birisi daha yazmış canim ayni kişiyi ilk defa duydum hemen izlicem inşallah çok teşekkür ederim 🙏

Omerhatice bende anksiyete ile uğraşıyordum ta ki endişesi için kendimi yiyip bitirdiğim olay başıma gelene kadar o günden sonra öleceğe ve olacağa çare yok naparsan yap olacak dedim ve endişe etsem bile anksiyete atakları geçirecek kadar değil artık çok uzun sürdü çok etki bıraktı ama artık zihnimi devamlı resetlemeye çalışıyorum ve hep çoğu şeyin komik ve eğlenilebilir tarafından bakmaya çalışıyorum, olacaksa olur boşuna kendimi parçalayamam artık

Omerhatice ama insan hep evde ve hep aynı yerde olunca aynı tekrar başlıyor biraz kafanı dağıtmaya ihtiyacın var o zamanki piskolugum hobi edin dedi gitar falan tabi ben dediklerinin fazlasını yaptım ama kendine inan yapalirim de hep o an aklına gelince hemen başka şey düşün biseye yöne unut eşin yanında olsun onla atlat ben ilestim yinde insan ister istemez aklına geliyor hemen eşimi aryom gel dusari çıkalım yada arkadaşlarına giderim

Omerhatice ben panik atak hastasıyım keşke bir çözümünü bulabilseydim de sana da önerebilseydim zaten antidepresan kullanıyordum gebelikten dolayı ara verdim. Her kontrole gideceğim zaman kalbim yerinden çıkacak gibi betim benzim atıyor. Yani bir çözümünü bulamadım ilaçsız savaşamıyorum

Fff evet bana da aynısını dedi psikolog ama ben bocaliyorum hep işte.. Bir gün iyiysem tMam geçti diyorum sallıyorum ama hop ertesi gün bidaha oluyor artk kendime dik dur demem lazım sanırım

UmutsuzPolyanna evet gerçekten öyle.. mesela depremdir yangindir vs. Bunlar olabilen şeyler elimde değil ama hep korku içindeyim.. o yüzden bunlara kafamda artk bi dur demem gerekiyor.. yoksa beni ele geçirme çabasında o düşünceler..