Anneadayii22 Kizlar 22 haftaligim kasıkta ve belde agriyla gittim doktora alttan muane yapti rahim kısalığı vardi dedi 3 cm inmis progesteron fitile basladim sabah aksam 2.5 santime inmesi onlemek icin inerse erkem dogum olacagindan bahsettin boyle bise basina gelen var mi ve ya boyle olupta düzelen
Sevdaa- Anneadayii22 bende 24. Haftada olmuştum 28 milime gelmişti bi anda. Doktorum progestan fitil verdi onu kullandım ve bol bol yattım dinlendim 3 hafta sonra normale dönmüştü çok şükür. Bol bol yatıp dinlenin kendinizi yormayın düzelir Allahın izniyle ☺️
Msl_ege Anneadayii22 benimde önceki gebeliğimde oldu , 20 haftalık falandı , 1.9 ları gördüm . 3 cm sınır hatta çok kötü bile sayılamaz . günde 3 kez progestan kullandım ve doğuma kadar hiç kalkmadım , 38. haftada doğum yaptım
bebegimizibekliyoruz1 Anneadayii22 5.haftamdan 18e kadar sabah akşam progestan kullandım rahim ağzı 23 mm di 18.haftamda artık 35 de sabit kaldı doktorum bırakalım dedi 26+6 da muaynede tekrar rahim ağzım 25 mm düşmüş sabah akşam tekrar başladım fitile dinlen iş yapma haftaya tekrar gel bakalım dedi progestan etkili düzenli kullan ilişkiye girme Dinlen haftaya kontrole gidicem ben de içini ferah tut
Pelin-1 Anneadayii22 28.haftada 30mme dusmustu doktorun temkinli olacagiz 30altina dusmemesi gerek demisti suan 31+4uz ikizlere hamileyim bu arada suan 31mm rahim agzim sukurler olsun dusmedi inşallahta duşmez agir kaldirmiyorum ev işi yapmiyor sadece kahvaltimi hazirliyorum evi toparliyorum kendimi yormadan onun disinda uzaniyorum genelde
1yildirim-bebek Canm bendede var 23 haftalikken acilen hastameye yattim 49 gunum bugun duzlmedi ama ilerlemedide cok sukur ama benmkisini sadece zar tutuyodu sennkisi sinirda galkba ben yat kalkma
Pnrasel Yaklaşık iki aydır kullanıyorum bende rahim ağzı kısalığından dolayı progesteron sabah akşam fitil olarak..Düzenli kullandığında ve dinlendiğinde ağır işler vs kaçın yapma değerde yükselme oluyor.. İlacı koyduktan sonra hemen ayağa kalkmıyorum ve yatıp dinleniyorum.. Olabildiğince dinlen gün içinde çok ayakta kalma inşallah hep güzel sonuçlar alırız🙏🏻
Egecikk- Ben de geçen gün öğrendim Rahim kısalığı var erken doğum riski var ağır kaldırma bol bol dinlen dedi herhangi bir ölçüm falan bir şey yapılmadı ama bir ilaç vs. de vermedi normal doğumda rahim kısalığı olan kişide hemen açılma oluyor mu acaba yoksa yine bekleniyor mu rahim kısalığı iyi mi kötü mü bilemedim