24 Haziran 2020de doğdu minik kızım. Hamileliğim çok zordu, ilk dört ay felaket bir kusma macerası yaşadık. Kusmaktan bayıldığım zamanlar oldu. Eşimi eve almadım, kendim başka yerlerde kaldım 😂 5-6 aylarda biraz rahatlama geldi sonra da böbrek taşım varmış haberim yok onun ağrısı ve kusmaları başladı. Yani anlıcağınız 9ay boyunca kustum nerdeyse ( şaka yapmıyorum doğumdan 2 gün önce bile kusuyordum), gelelim son 3 güne. Ağrım başladı, hastaneye gittim, ağrı çıkıyor kasılma çıkıyor ama açılma yok. Bu arada 36+5. 3 gün üst üste doktorun etrafında pervane oldum. Hocam bi daha mı baksak, hocam kendimi hiç rahat hissetmiyorum birşey var beni buraya getiren diye diye. Son gün tekrar nstye bağlandım. Evet haklısın kalp atışlarında sıkıntı var dedi, aslında normal istiyorduk ama 3 gündür gelen sancılarımla(sancılar 120yi buluyor ama ben hissetmiyorum ve açılma yok) normal doğum emaresi yok gibi dedi. Suni sancı verebilirim ama kalp atışlarını bozabilir dedi, ve bebek çok yukarda. Zaten kalp atışlarında sorun olduğu için istemiyorum dedim, daha çok kalp atışlarını sıkıntıya sokmamak için. Sezaryene almalarını söyledim. Hemen hazırladılar beni sağılsınlar, spinal olacaktım ama hazırlıklar yapılırken tansiyonum çıktı ve bilincim kapanmış. Genel anesteziye dönmüşler. Bebeğimin ağlama sesini hiç duymadım, daha amelşyathanedeyken hemşire beni uyandırmaya çalışıyordu hadi bebeğin doğdu sen nerdesin diye ☺️ Tek diyebildiğim iyi mi. İyi dediler kontrolleri yapılıyormuş. Odama çıkartırken doktorum hemen geldi yanıma. İyi ki almışız sibel, ultrasonda gördüğümüz kilo yanıltmış. Kilo kaybı yaşamaya başlamış. Ama merak etme iyi, daha iyi olacak. Vs vs. Defne’m 20 gün yoğun bakımda kaldı. Çok ağladık çok sızlandık, hazırladığımız odaya bir kere bile gelmedi. Ben kızımı ilk kez 4 gün sonra gördüm. 2570 gr doğdu ödemlerden sonra daha da düştü. Solunum sıkıntısı vardı. Şimdi 16 aylık, ve hamilelik deyince tüylerim ürperen ben 7 haftalık hamileyim 🙂
bu arada sezaryenle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum, ben hiç oturmadım. Oturamadım sürekli görmesem bile yoğun bakım önündeydim. İkinci gün kendim kalkıp yatmaya başladım. Beni de çok korkutmuşlardı ama inanın dayanılmayacak gibi değil.
Yeter ki yavrular sağlıklı olsun 🥰