Hanımlarrr 23 Eylül sabahı bende doğurdum şükürler olsun 🙏 başından beri normal doğumu beklerken doğumum spinal sezaryen oldu 😂 o kadar pilates yoga yürüyüşler squat hurma ev işleri eğilip kalkmak falan hiç biri işe yaramadı 😂 malesef benim inatçı kızım kanala girmedi 22 Eylül gecesi 40+0 da sancım başladı uyutmayan cinsten gece 3e kadar falan bekledim sancılarım düzene girince Takipli olduğum hastanenin aciline gittim nst çektiler bebeğin kalp atışları yüksek çıktı sancım 80-100 civarında sınıra dayanıyordu ebe açıklık muayenesi yaptı sen normal doğurmak istediğine emin misin dedi ? Açıklığın sıfır yumuşama bile yok dedi 😂 ben zaten bundan emindim yine açıklığımın olmayacağından Aaa bu arada sancılarımla birlikte gece nişanım geldi daha sonrasında kanama devam etti doktorumu aradık başından beri normal doğum yanlısı 41. Haftaya kadar bekleyelim diyen doktorum kanamam devam edince yatış verelim sezaryene alalım dedi ben eve gitmek sabah gelmek istediğimi söyledim sabah yatış yaptık ve doğuma alındım doktorum sağolsun beni çok motive etti doğuma hazırladı bu arada spinal iğnesi hiç can acıtmıyor emin olun damar yolu ondan daha çok ağrı yapıyor neyse işte doğum başladı zaten doğum esnasında zofer enjekte ediyorlar mide bulantınız olmasın diye çekiştirmeleri hissedince canımın acıdığını söyledim sanırım benimki psikolojikti 😁 2-3 dakika genel anestezi aldım çok hafif dozda sonra tam bebeğimi çıkarırlarken uyandım ten tene temas yaptılar ay o an dünyalar benim oldu pamuğuma kavuştum Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın herkese tattırsın annelik duygusunu inşallah 🙏 Gelelim tavsiyelerime size bol bol tavsiye vereceğim 😁
📌 Psikolojiniz çok önemli doğuma stresli girip kendinizi kasarsanız o anın tadını çıkaramazsınız
📌Spinal enjeksiyonu yapıldıktan sonra başınızı sağa sola çok döndermeyin hatta elinizden geldiğince doğum esnasında hiç döndermeyin ben o hataya düştüm ve inanılmaz baş ağrısı çektim 3 gün
📌 Doğumdan sonra odanıza geçtiğinizde başınızı olabildiğince yüksekte tutun hem sırtınız hem başınız için en önemlisi o
📌Karna ilk bastırma sırasında çok acıyor uyuşuklukta bile ben acıdan bastırtamadım doktorun elini tutup çektim falan ama sonrasında uyuşukluk geçince aynı işlemi tekrarladılar bu sefer daha kötü geçti siz ilk bastırma da kendinizi sıkmayın ki kanı dışarı atabilsin vucudunuz
📌İlk ayağa kalkış önemli kesinlikle yere bakmayın dimdirek karşıya bakın baş dönmesi yaşarsınız
📌 İlk yürüyüşten sonra biraz dinlenin kendinizi çok yormadan bir saat sonrasında tekrar yürümeye kalkın emin olun ne kadar yürürseniz hem kendinizi iyi hissedecek hemde ağrılarınız daha çabuk geçecektir
📌 yanınıza Kaysı hoşafı alın ilk gaz önemli benim doktorum gazdan sonra katı yemeye başlayabileceğimi söyledi toparlanmamın onda da rolü büyük bazı doktorlar bir sonraki gün katı gıdaya geçiriyorlar
📌hastanenizde ağrı pompası varsa ondan isteyin içersinde 39 ağrı kesici çeşidi var ve ağrılarınızı minumuma indiriyor
📌baş ağrısı için sade nescafe bol bol kafein aldım bende pek işe yaramadı ama çok yarayan var 😂
📌 rezene anason kimyon çaylarını birleştirdim aktardan süt için onu da yanıma aldım max 2 bardak içtim orda
📌2.günden itibaren bestlak damla kullanmaya başladım o da süt artırıcı bir damla tamamen bitkisel ilaç değil 🌸
📌birde ben epidural istemedim pişman oldum siz spinal+epidural kombine doğum isteyin emin olun daha az ağrınız olucak
Benim tecrübe edindiklerim bunlar umarım işinize yarar hanımlar 🌸 Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin sağ Salim bebeklerinize kavuşun inşallah 🙏