ZeynepBAL Arkadaşlar daha yeni ve ilk hamileliğim ne yemem gerekiyor veya ne yememem gerekiyor . 5+0 ım acaba aşerme hangi aşamada başlıyor haydi konuşalımmm
Morningstar ZeynepBAL Polenpolen52 10 haftalık hamileyim hiç bir aşermem yok aksine herseyden tiksiniyorum yemek dahi yiyemiyorum 🥲
Elsu26 ZeynepBAL bu dönemde düşük riski olduğu için maydanoz ananas tüketmelisin ben çok sevmeme rağmen 26+1 haftalık hamileyim şuan daha hiç yemedim ananası mayonuzu da arada bi salataya falan doğruyorum onun dışında aşermenin zamanı vakti yoktur aşermek demek vücutta ne eksikse bebeğe ne lazımsa canının onu istemesi demek çok şükür benim hiç bi değerim düşük değil şimdiye kadar iki şey aşerdim sadece 😊 inşallah sağ salim kucağımıza alalım hepimiz 😊😊
Polenpolen52 ben 3 haftalık hamıle oldugumu ıkı gun once ogrendım, bana erken dedıler sanırım senın zamanın tam aşerme olabılır
Polenpolen52 Elsu26 kesınlıkle yesıllık ozellıkle ma Morningstar banada aşermessın daha dedıler canım tursu ıstıyor ruyamda bıle gordum kalkıp yıyorum abartmadan😀
Morningstar Polenpolen52 aşeriyorsan tadını çıkar 😀 hamileler yemeklere bakmaz canim çeker diye ben canım çeksin diye yemeklere bakıyorum tık yok😀
ZeynepBAL Morningstar bende hiç aşeemiyorum sanırım yani daha doğrusu aşermek ne demek onu da bilmiyorum 😃😃
Mikmikbuk Nasıl ya maydonozun adet söktürücü özelliği var diye biliyorum yanlış mı yazdı yukarıdaki hanımefendi anlamadım,maydonoz fazla yenmez hamileyken, benim 10. Haftadayım hiç bişi canım çekmedi, midemde bulanmıyor. İştahlı bir insanım ona rağmen olmadı.
Morningstar Mikmikbuk yanlış yazmış tuketmemelisin maydanozu eser miktar da yiyebilirsin birseylerin içinde ama fazlaca yemek tehlikeli canım
Morningstar Pln1 ahhh canim ben salatalık domates yiyorum ekmek den tiksindim kendimi zorluyorum yemek için süt arada içiyorum bazen yoğurt yiyebiliyorum ama neredeyse yemek yemeyi unuttum diyebilirim arada nadiren çorba vs yiyebiliyorum oda sogansiz olması lazım içinde soğan olan hiç birseyi yiyemiyorum su an yaktı beni bu koku isi içimden salatalık domates fidesi çıkacak 😀
Hande1 ZeynepBAL gecende bir posta yine eklemistim; şuan cok erken,doktorum bana en baslarda demisti ki sakın kendini hicbir yiyecek icin zorlama ve disariya kulak asma. Cunku tirnak ucu kadar seye 1 bardak sut icsen nolur icmesen nolur o senin depondan besleniyo suan demisti. Sakın kendini tiksindirme yoksa hic yiyemezsin demisti. Bu donem yesillik daha cok cok tuketmen gerekiyor ama sakın benim gibi yapma,ben zorladim kendimi ve brokoliden tiksindim yiyemiyorum cok uzun zamandir. 34. Haftadayim suan. Sonradan istah aciliyor elbet. İlk 4 ayim rezaletti hicbisey yiyemiyodum kusuyodum herseyi. Unutma,ilk aylar senin depondan besleniyor :)
ZeynepBAL Hande1 bende yemek yiyememe sıkıntısı yok Allaha şükür ama sürekli birşeyler yiyorum galiba bu da sağlıklı değill 😔
Hande1 ZeynepBAL bir de dip baliklarini yememen gerekir,fast food hamburger vs uzak durmaya calis.midye kokorec yeme ve yesil caylardan uzak dur dusuge sebep oluyor.