Melistosum Öncelikle hamilelik hariç doktorunuzun bu durumunuzu da takip etmesi lazım ama slolyozunuzun derecesi de önemli, skolyoz bulunan bölgede sırt kaslarının yarısı çok zayıf yarısı güçlüdür ve zayıf olan kas tarafı güçlendikçe skolyoz önlenebilir, Skolyozunuz hamilelik süreci boyunca biraz ilerlemiş olabilir veya tam tersi egzersiz yapan günlük aktivite yapan bir hamiş iseniz ilerlemeyedebilir, normal veya sezeryan doğumda solunum sıkıntısı yaşamanıza nefessiz kalmanıza bile sebep olabilir dikkat etmelisiniz doktorunuza da üstüne basa basa belirtin, hatta biraz abartın çünkü bazı doktorlar herkesle tek tek ilgilenmez abartmakta gerekebiliyor nefesim kesiliyor arasıra çok korkuyorum falan nefes alanıyorum diyebilirsiniz ki önceden önlem alınsın her şeye karşı, epidural sıkıtı olabilir ama spinalin sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum, çünkü epidural kateter borusu aracılığıyla düz bir omurgaya veriliyor skolyozda omurga egriliği olduğundan düzgün verilemeyedebilir risk olarak görüyorm ben bunu daha sonra belirli aralıklarla da verilmeye devam ediliyo , spinalde sadece belinizde aşağı taraftan iğne yapılıyor hiç bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, yine de takiplisi olduğunuz doktorunuz ile konuşun.