Sultan42 Slmkhrm bizdede öyle canım oğlumun beşiğinden tut küvetine bezine şampuanına vsss. Herşeyi annem aldı herşeyi kız tarafı yapar diyorlar isimede geldimi kendilerini ortaya atıyorlar madem öyle bıraksınlar herşeyi kızın tarafı yapacaksa ismede onlar karar versin
Zeynp Slmkhrm gücün yettiği kadar kendin yapacaksın neden annen yapsın ki yazık günah Kimseye güvenip çocuk yapmadım Gücüm neye yeterse onu yaparım
Masallina Yeniievli kesinlikleeee 👏👏👏👏👍 okdar adetlerine takiliyorlarsa dugunde uzerine duseni yapsalardi...
arzu19 Slmkhrm merhaba banada çok saçma geldi neden kız tarafı yapsınki bizim adetlerimizde sadece beşiğini kız tarafı alır ki ben beşik bile aldırmayacagım annemlere sıkıntıya sokmaya hiç gerek yok başka bi adetimizde yok çok şükür hem ayrıca 6 yaşına kadar yeticek kıyafette cok abartı sonucta her zaman yeni yeni şeyler cıkıyor yani hastane çıkışına yeticek kadar çantasını hazırlayalım yeter sonrasında gözümüzün gördüğü hoşumuza giden herşeyi alırız çocugumuza bu adetiniz resmen israf başka hiç birşey degil bence dediginiz gibi olan yapar peki ya olmayan napıcak adet diye kendini sıkıntıya sokamazki kimse gösteriş başka açıklaması yok bence
Ozlemm Slmkhrm benimde kayinvalidem kiz tarafi yapar dedi bende sunu yapcam demedi. Bende anneme hicbirsey yaptirmiyorum. Ama heves edip her carsiya cikisinda bi iki kiyafet aliyor. Kayin validemden hic ses yok 😂
Emos91 Slmkhrm bana sorarsanız çok saçma bir durum niye anneanne veya babaanne bu yükün altına tek başına girsin ki durumu olmayan ne yapsın. El birliği ile Allahında izniyle herşey alınır. Kimin gücü neye yetiyorsa onu alır.
Havvasoyd Slmkhrm bizdede öyle gibi beşik kıyafet falan ama ben sadece beşiği aldıracam gerisini kendim alacam olurda öyle çeyiz olayına girerlerse de annem yaptı derim sende öyle yap hem kendi evladına yapmış olursun hem annene yük olmazsın
EgeninAnnesiii Slmkhrm beşik annemden künyeyi de annem aldı gardrobunu bebek arabasını kayınvalidem aldı. Bilezik taktı. Doğum parasını verdi. Kıyafet hep ortak oldu. Ananne babanne anne ortak giydirdik. İlkinde böyleydi ikinciye annem portatif küçük bir beşik aldı bikaç takım kıyafet aldı. Kayınvalidem de bir iki kıyafet aldı doğum parasını vercek. Ben kıyafet aldım. İki taraf da takısını takar gene. Bizde böyle oldu ama Adetlerde sadece ananne beşiği alır var başka bişey yok. Bebek çeyizi diye bşey hiç yok hele ilk defa senden duyuyorum canım.
Gyyildiz Asrinbaby bende malatyalıyım bizde bu tarz bir şey yok herkes ne yapmak istiyorsa bir tek beşik alınır kız tarafından adet olarak ama biz o adet diye kalıplaşmış zoraki durumları kendimize uygulanmasını da başkalarına yaptırmayı da sevmiyoruz kim ne yapmak isterse 🤗
tomurcukannesi Slmkhrm bizde bebekle ilgili bi adet yok. Olanlarda mantıklı gelmiyo açıkcası. Kimin gücü neye yetiyosa içinden ne geliyosa onu alır yani. Anne baba alıyo bizde😄 ama iki tarafta ufak tefek alıyolar bişeyler ben gerek yok desemde kayınvaldem bi sürü şey almış örmüş yolladı. Annem desen birazda bize alcak şey bırak hep siz alıyosunuz dedi bende gerek yok dedim. Öyle bişeyi beğenirse alıyo getiriyo. Yani alma zorunluluğu yok içinden gelen içinden geldiği kadarını alıyo😄 biz eşimle kendimz alma taraftarıyz yani zaten bi adetimizde yok çok şükür😄
Yarendilan28 Benim annem odası küveti oto koltuğu puseti bebek çantası emzik seti okula başlayana kadar kıyafeti biberon ısıtıcısı bide 1 çift burmalı bileziğini taktı kaynanam sadece bi beşik bi kaç yün yelek
Ikinciyibekliyorum Slmkhrm adettir falan saygı duyarım ama bu kadarı fazla geldi bana ilk defa da duydum. Kimin neye imkanı varsa o onu yapsin hatta ben ilk ve ikinci kizimda kimseden birsey beklemeden kendim yaptim hala daha yapiyorum . Biz lazım olan herşeyi aldik esimle kayinpederim annemler teyzeleri falan ne alırsa alsınlar. Ben zaten yaptim herseyini .
Sibel3434 azraaa21 benimkiler de ilk torun hiçbirşey almadılar birlikte oturduğumuz halde ondan bundan geldi bi kıyafet bile almadı heves edip de düşün çok şanslısın