Sdtcnts Kızlar dünden beri boynum tutulmuş çok kötü durumda ve korkuyorum sinirlerim zarar görmüş olsun. Röntgen filan çekebilir miyim? Biliyorum yasak, zararlı ama başka çare var mı Sizce ne yapmalıyım
mervegemen- Sdtcnts kesinlikle yasak qsla çektirme. Ultrasonlq baksınlar baska birsey yaptir ama rontgen falan olmaz
yediekim Sdtcnts mr cektirebilirsin radyasyon nerdeyse hic yok denilecek kadar az. Tomografi en zararlisi.
ilkgebelik123-_ Sdtcnts eğer bebeğiniz büyükse film cektirebilirsimiz bugün aynı şeyi ben yaşadım doktor bir kereden bişey olmaz zaten bebeğim yeterince büyük dedi kadın doğum doktoru gerekli durumlarda cektiriyoruz bı sorun olmaz dedi
Anesanne Sdtcnts mr da radyasyon yok. Çalışma prensibi farklı yani. Manyetik enerji ile çekiliyor. En güvenlisi o gebelikte. Tomografi ise 442 röntgene eş değer. Yani röntgen tek çekim. Tomografi 442 katı radyasyon verir
Anesanne Sdtcnts ayrıca çok gerekli olduğu zaman üstünüze kurşun yelek giyilerek boyun röntgeni çektirebilirsiniz.
perihanguner Sinir zedelenmesi zaten röntgenle gözükmez , doktorunuz gerekli tetkikleri isteyecektir zaten
Terspektif Sdtcnts bence boynun tutuldu diye radyasyon alma hemen sıcak havlu vs koy hani kırık vs gibi bişey olsa neyse de önce alternatif denesen daha iyi gibi
Sdtcnts Terspektif krem verdi acil doktoru onu kullanıyorum olmazsa gece havlu ısıtıp katarım 2, 3 güne geçer inşallah 🥺