Merhaba güzel anneler 40+4 te istemesemde mecburi olarak sezaryenle doğum yaptım. Uzun uzun anlatıcam inşallah sıkılmazsınız ama her anını paylaşmak ve bilgilendirmek istiyorum. 21 eylül salıyı 22 eylül çarşambaya bağlayan gece 12 den sonra acile gittim ufak sancı ve kasılmalarla yatışım yapıldı nst de sancı var ama açılma yok 4 e kadar sürekli nst ve kontrolle beklendi ama açılma olmadı sonrasında rahim rahatlatıcı açılmaya yardımcı ilaç verildi sabah 6 dan itibaren sancılarım çoğaldı ama bi türlü açılmam olmuyodu doktorum çatı muayenesinde pelvis kemiğimin basık olduğunu doğumun zor olucağını söyledi sezaryeni tavsiye etti ama ben kabul etmedim zor da olsa doğururum dedim hatta sezaryen istemiyorum diye ağladım 🤭 ama tam 12 saat sonra kendi doktorumla birlikte 2 doktor ve 2 ebe kontrolü sonucunda kemik yapımdan dolayı normal doğum yapamayacağıma karar verildi tabii ben salsa sümük ağlıyorum istemiyorum diye beni baya ikna etmeye çalıştılar🤭 12 saatte 2 cm bile açılma yoktu olsa bile bebek çıkamayacağı için seni çataldan ameliyata alırız bebeğin çıkabileceği kadar geniş bi kemik yapın yok her geçen dk bebeğini tehlikeye sokuyosun denildi ve apar topar sezaryene alındım ağlaya ağlaya ama doktor hemşire ebe yani sizinle ilgilenen kim varsa çok önemli benim doktorum bana bebek gibi davrandı hemşireler vs hepsi ellerinden geleni yaptılar hastane korkusuna ameliyat korkusuna rağmen spinal sezaryen oldum uyanıktım bebeğimi hemen gördüm ellerinden geleni yaptılar ben orda doğum yapıcak bi hamiş değilde bi prensestim nerdeyse şuan 6 günümüz bitti 18.55 te bebeğim dünyaya geldi yanımda uyuyo kuzum. Uzun olucağını söylemiştim ki çoğu yeri keserek yazdım ince ayrıntılı yazmadım merak ettiğiniz ne varsa yazabilirsiniz seve seve cevaplarım. Hakkınızı helal edin 🥰