Oncelikle herkese merhaba. Ben dogum hikayemi anlatmadan once buradaki her bir anneye cok tesekkur etmek istiyorum. Yurtdisinda yasiyorum ve buranin hastane sistemi Turkiye’den cok farkli. Bebegimi ultrasonda sadece iki kez gorebildim. Ilk ultrason ve detayli ultrason. Geri kalan her sey ebeler tarafindan eski usul bakildi. Kilosunu hic bilemedim, boyunu, gelisimini ogrenemedim. Hep burada benimle ayni hafta olan annelere baktim ve tahmin ettim. Hastane cantami nasil hazirlamaliyim burada ogrendim. Herkese cok tesekkurler.
Dogum hikayeme gelince,
34 haftaliktan sonra yalanci sancilarim baslamisti ama canimi o kadar acitiyordu ki doguruyorum saniyordum. Acilden kontrol edildgmden sancilarm 60lari buluyordu ama duzenli degildi. 39 haftaya girdigimde fitil ile dogum baslatabileceklerini soylediler, kabul ettim. Gercek sanci 0, aciklik 0. 21 Eylul sabahi hastanede fitil yerlestirildi. 24 saatte beklenen aciklik 2 cm’di. Oyle de oldu. Fitil Turkiye’de yerlestirelenler gibi degil sanirim bana jel seklinde verildi ama benzer oldugunu soylediler. 24 saat sonra suyum patlatildi ve aktif dogum basladi. O saatten sonra oglen 1den itibaren suni sanci verilmeye baslandi. Baslarda cok iyi idare ettim ama sancilar 2 dakikada 90 100leri bulunca epidural istedim saat daha 3du ve aciklik 3 cmdi :)
Epidural cok iyi oldu, rahatladim ama acikligim cok yavas ilerliyordu o yuzden minik dozlar aldim. Eger imkaniniz varsa epidural gercekten dunyadaki en iyi sey. Acikligimin tamamlanmasi gece 04.30′du. Bende surekli yatmaktan olusan bel agrisi cok kotuydu bir onu hatirliyorum. Ikinma icin en az 1 saat surmesi bekleniyordu ama dogru ikinmayla 10 dakikada kizimi kucagima aldim. Hep merak ederdim nasil ikinilacagini ve onu da burada okudugum hikayelerden ogrendim. Hic bagirmadan, nefesimi harcamadan, olabildigince sessiz, sanki nefes aldigimda balon sisiriyormus verdigimde o balonu popomdan itiyormus gibi dusundum :) Benden once dogumhaneye alinan kadinin cigliklari devam ederken ben dogurmustum bile. Daha guzel ikinabilmek icin icimdeyken kafasina degdim. :) ve kizim 04.39′da dunyaya geldi o guzel yuzuyle :)
Gelelim minik tavsiyelerime,
Fitil rahmi yumusatmak icin cok guzel eger doktorunuz onerirse bir düşünün derim.
Suni sanciyi ben 2 cm açıklıkla deneyimledim, dayanabildigim yer 32 damla verilecek sekildeydi ve yaklasik 16 17 saat aldim epidural almasam dayanamayabilirdim ama herkes benim gibi degil.
Acilma olmasi icin bende top uzerinde zipladim, ananas yedim, yürüdüm, merdiven ciktim ama dogumunuza sizin kadar bebeginiz de karar veriyor lutfen kendinizi ‘illa böyle olmali ’ diye sartlamayin.
Depend gercekten cok guzel.
Yaniniza bebek icin az kiyafet almayin ben de hep 1 gun kalacağımı düşündüm ama kanimda enfeksiyon cikti arti bir gece kalmak bir suru kiyafet ihtiyaci demek.
En buyuk tavsiyem,
Lutfen emzirmek icin kendinizi zorlamayin. Her videoyu izledim, programlara katildim, iyi tutus makaleleri okudum, denemeler yaptim. Dogar dogmaz gogsume aldim, verdim. Gogus uclarim koptu. Evime her gun hemsire geliyor goguslerim icin. Bazen olmuyor ve ben nasil mama hazirlanacagini bile bilmiyordum. Cunku o kadar emzirmem lazim mantigiyla yaşıyoruz ki diger ihtimali unutuyoruz. Ben unuttum, siz unutmayin. Nasil mama hazirlanacagini ogrenin onunla ilgili videolara da bakin. Su an pompa yapıyorum ama elbet yetmiyor.
Bu yeni bir annenin dogum hikayesi ve ogrendikleridir.
Tekrar tesekkurler happymom :)