SinemKeskinsin1 Çevremdekiler kızımı sütten kesmem gerektiğini söyleyip duruyorlar ama kızım gün içinde aramıyorda gece çok istiyor uyanıyor ağlıyor öyle uyumaya alışmış bende kıyamıyorum veriyorum böyle olup bebeğini emzirmeye devam eden anneler oldu mu ?
Papatya-Kokusu SinemKeskinsin1 Emzirebilirsiniz ,sanırım 4-5 aydı daha uzunda olabilir kadın doğumcunuza sorun
Suzanne SinemKeskinsin1 burada gördüğüm çoğu anne emzirmeye devam ediyor bence doktorunuza sorun emin olursunuz
Dbe24 SinemKeskinsin1 çoğu doktor sütten kesmeyin diyor ama siz yinede bi kendi doktorunuza birde kendi çocuk doktorunuz sorun ama ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum ha en fazla 2.bebek doğunca süt yetmeyebilir tek sıkıntı böyle olur diye düşünüyorum siz yinede uzmanlardan fikir alın 😊
superrmomy SinemKeskinsin1 doktorunuzla konuşsanız daha iyi olur gibi. Ama ilk 6 ay anne sütünü almış gece bağımlılığını azaltmak için mama verebilirsiniz. Meme+mama olarak gitmeniz belki işinizi kolaylaştırır. Bu sekilde bebeğiniz doğana kadar kızınızın uyku düzenini (gece beslenmesini) toparlamış olursunuz. Bebeğiniz doğunca bu durum sizi yorabilir.
SinemKeskinsin1 Papatya-Kokusu Doktorum karnımdaki bebek 20 haftaya gelince bırskmış olması gerekiyor demişti erken doğum riski var ama herkeste olmuyor siz bilirsiniz dedi kesin bişey demedi :()
SinemKeskinsin1 superrmomy Tüm doyurucu ek gıdaları denedim genede gece uyanıyor süt istiyor alışmış memede uyuyor aslında anne devam sütü alıp onu o şekilde beslemek istiyorum ama yinede kıyamıyorum sağlık açısından sorun olmazsa vermek isterim ama
Minik_mucizem2 SinemKeskinsin1 haram değil ama bebeğiniz için sağlıklı değil daha çok küçük yavaş yavaş kesmeyi deneyin belki bırakır
SinemKeskinsin1 Minik_mucizem2 Çevremde çok günah diyen oldu o yüzden korktum sma araştırdım öyle birşey yok bende ishal olunca zaten artık yaramıyormuş o zamana kadar vereceğim :)
gldn065807 SinemKeskinsin1 benim ablamda senin gibi hamile kaldı doktor emzir zaten sütun acidiginda kendiliğinden istemez demişti tabiki yinede doktoruna sor
SinemKeskinsin1 gldn065807 annemlerde öyle söylüyor bi süre sonra yaramaz ve acır hatta ishal olur demişti o zamana kadar ver bakalım belkide sağlıklı olur içer diğerinede içirirsin dedi bakalım inşallah bir sorun çıkmaz
Papatya-Kokusu SinemKeskinsin1 tabi belli bir hafta sonrası kesmek gerekli benim doktorumda kısıtlama koymustu
superrmomy SinemKeskinsin1 haklısın canım anne yüreği oda minicik daha, çok iyi anlıyorum seni. Aslında bir cocuk doktoruyla da görüşüp nasıl yapman gerektiği hakkında bilgi alabilirsin. Suan verebileceklerin arasında en sağlıklı olani devam sütü kalıyor . Gece muhallebisi de yapabilirsin irmikli ama küçük olduğu icin illa emmek isteyecek
Yirmibes SinemKeskinsin1 benim de bebeğim 1 yaşında ve hamileyim şuan sütten kestim çok şükür kolay bıraktı süt veriyorum şuan sizin bebeğiniz daha küçük alışır bence tâbi siz bilirsiniz 🥰
gldn065807 SinemKeskinsin1 valla canım ablama kadın dogumcu demişti hatta bizde terettutte kaldık sormuştu
csema SinemKeskinsin1 sütten kesmeniz gerekiyor çünkü hamile kaldığınız zamandan itibaren sütun kalitesi yenidoğan bebeğin gelişimine ihtiyacına göre yenileniyor ilk ağız sütü denen süt hazırlanıyor. şimdi bu yenilenen sütü ilk cocugunuzun içmesi de o sütun heba olmasına sebep oluyor yani ilk çocuğunuza da bi faydası olmuyor. sütü besin olarak düşünüyoruz ama aslında tamamen yenidoğan bebeğin hayata adapte bağışıklık sistemi düşüncesiyle bakmak gerek. bebegin gelişimine göre her ay süt kalitesi değişiyor