Kızlar geçen hafta başıma gelen bişeyi yazcam size. Daha evlenmeden önce anlatılanlardan kadın doğumcuların hep farklı kararlar ve tanılar koyduğunu bilip zaten güvenmiyodum ki şimdiki doktorum hariç. Neyse gelelim konuya geçen pazartesi günü bebeğim aşırı toplanmaya kasılmaya karnım aşırı sertleşmeye başladı. Zaten daha öncede yapıyodu ama süresi uzayınca bi de ishal ve mide bulantısı eklenince akşam bi an panik yapıp doktoruma yazdım. O da hastaneye gidip nst’ye bağlanmamı hastanedeki nöbetçi doktorun ilgileneceğini söyledi. Biz tabi eşimle hemen çıktık gittik acilden giriş yaptık. Odasına girdim şikayetlerimi söyledim. Bir panik halinde hemen alttan kontrol gerektiğini söyledi baktı açılmam yokmuş. Ultrasona sokarken göbeğimin sertleştiğini gördü bebeği kontrol etti kafası yukarda inmemiş dedi ve nstye gönderdi beni. Sonuçlarını al gel dedi. Ben sonucu hemen kendi doktoruma gönderdim. O cevap verene kadar nöbetçi doktor sancım olduğunu, sancı kesici serum bağlatmam gerektiğini, erken doğum riskim olduğunu, serumdan sonra eğer sancım geçmediyse ciğer geliştirici iğne yapılması gerektiğini, beni asla bu şekilde eve gönderimiceğini söyledi. Yı kıl dım o an! Odadan çıktım eşime anlattım serum için kayıt işlemlerini yaptırırken kendi doktorum sancım olmadığını ve nst sonucumun iyi olduğunu söyledi. Ben de hiçbir şey yaptırmadan direkt çıktım hastaneden sabah kendi doktoruma gittim. Şikayet ettim nöbetçi doktor neden böyle korkuttu diye ama aynı hastanede çalıştıklarından dolayı yorum yapmadı. Böyle iş bilmezler yüzünden bazı kızlarıma erken doğum yaptırılmış olabilir. Henüz yapmayanlar için tavsiye olsun diye yazdım 💜 bu arada geçen hafta 31.haftamdaydım 🙄