Merhaba kızlar. 39+2 de sezeryan ile doğum yaptım. Size tecrübelerimden bahsetmek istiyorum.
Ilk doğum çantası. Ben de her anne gibi bir valiz hazırladım ama içinden çoğu seyi kullanmadım. 10 lu hastane çıkışı, bebek bezi ,islak mendil, agiz mendili, benim geceligim ,hasta bezi, islak mendil, kagit havlu, nescafe, cöp poşeti dışında birsey kullanmadım geri eve getirdik hepsini. Nescafe Bisküvi vişne suyu ve suyu cok tuketmemi söyledi doktorum bunlari yanınıza alabilirsiniz.
Sezeryandan sonra 4 gün sıvı tükettim katı gıda tuketmedim. Doktorum bu şekilde beslenmemi söyledi. Ama kati birsey yemediğim icin sutum cok azdı. Sadece damla damla sari ağız sutu geliyordu ve bebeğim doymadı. Katı gıdaya geçince artmaya başladı. Ve sabah akşam pekmezli su içtim. E bebegin anne iceceklerinden içtim zaten pekmezli su gibi tadı. Onlar sütümü baya arttırdi. Pekmezli suyu baya tavsiye ederim hatta doğumdan once bile içebilirsiniz. Cunku 4 gun boyunca geceleri bebegim cok ağladı doymadığı için.
Dikişler icin kendinizi iyi hissedince bence henmen ayaklanin. Ben tek basima kalkıp yürüdüm. O andan beri hep yürüyorum ağrı batma oluyor ama sabredin hepsi zamanla geçecek. Ne kadar çabuk ayaklanirsaniz o kadar cabuk toparlanirsiniz. Ben yavastan işlerimi yapıyorum. Hatta dün yemegimi bile yaptım
Yanimda annem ve eşim var . Bana yetiyorlar. Annem temizlik yemek benim ihtiyaclarim bebegin ihtiyaçları hepsini yapıyor. Bana annem yetti. Yaninizda fazla kalabalik edinmeyin derim bol bol dinlenin.
Lohusa psikolojisinden kendinizi yetersiz , artık
kendinize ait bir vaktiniz yokmuş gibi hissedebilirsiniz zamanla bu dusunceler geçiyor. Bebeginiz dünyaya alıştıkça dahada kolaylaşıyor. Herseyin bir vakti var.
Benim bebeğim sariliktan 2 gün yogun bakimda kaldi. Sariligi farkedince hemen doktorunuza götürün. Ve bol bol emzirin.
Sleepyy natural bebek bezi ve ıslak mendil kullanıyorum ekstra pamukda. Memnunum
Yeni dogan ,0 1 aylık kiyaferlere ihtiyacimiz cok oldu. Sonradan birkac birsey daha aldım. Cunku benim bebegim doyunca çıkarıyor ve terliyor o yuzden günlük degistiriyorum bazen 2 kere degistiriyorum. 0 3 aylıklar büyük geliyor ve e bebegin bedenleri civilden daha büyük. Civilin 0 1 ayliklari tam oluyor diyebilirim.
Sormak istediginiz ve unuttuğum seyleri sorabilirsiniz.😊