Merhaba kızlar. Bende doğurdummmm 😁 diyebilmek çok güzel. Hep burda doğum postlarini okuyordum acaba ben nasıl doğururum diye düşünüp duruyordum. 40 gun düşünsem hiç aklima gelmicek bir hikayem oldu. Öncelikle benim hamilelik şekerim çıktı 24. haftada . Son ayda insülin kullandım. Doktorum 40. haftaya kadar bekleyemeyiz bebegi riske atmayalım 39 da alalim demişti.Suni sanciyla başlatıcaz doğumu demişti. 39+2 de kontrolüm vardı ve kendimi doğuma gidicek gibi hazırlamıştım. Doktorum ultrasyonda baktı bebeğim için herşey yolundaydı. Doğuma hazır olduğumu söyledim. Doktorum normal doğum yapabileceğimi benim ve bebeğimin normale uygun olduğunu söyledi. 50 cm boyu 3kilo 300gr kilosuydu. Ama bebegi riske atmayıp sezeryan da yapabilirsin bu karar senin dedi. Ben normal doğumu denemek istedim. Zaten herhangi bir sorun olursa sezeryana alırız dedi. O ana kadar hiç çatı muaynesi yapmamıştı. Dogumda yapıyorum demişti. Doğum o gün olacagi icin çatı muaynesi yaptı. 1cm olduğunu ve değişiklikler başlamış dedi. Hemen eve gidip dusumu aldım eşyalarımı aldım annem ve eşimle hastaneye gittik. Meryem ana otuda almıştık suya koyup duasını okudu annem ama bende ise yaramadı 🤷♀️ Saat 2 buçuk gibi suni sancı takıldı ve nstye bağlandım. Nstde sancı çıkmadı o ana kadarda sancım hiç olmamıştı kontrollerde. 2 saat sonra açılmama bakıldı açılmam 2cm olmuştu. Doktorum ilk doğumun sabırlı ol demişti. Saatler ilerliyordu ama hala açılmam olmamıştı. 2 cm de kalmıştı. Plates topuna oturdum yürüdüm ama hala yoktu. Sancım 150 lerdeydi ama ben sancı hissetmiyordum . Hemsirem gelip bu sanciyla burayı inletenler var sen çok sakinsin dedi ama sancım yoktu. Sadece 2 dakikada bir göğüs kemiğim batiyordu. Sancilarim sıklaşmıstı adet sancısı gibi geliyordu ama çok ağır degildi sancılar. Aksam saat 8 olmuştu hala acilmam 2 cm de kalmıştı. Acilman ilerlemiyo istersen sezeryana dönebilirsin istersen sabaha kadar suni alıp normal dogumu bekleyebilirsin ama sancı çekip sabaha kadar acilman olmazsa sabah sezeryana alınırsın dedi hemşire. Doktorum bi yandan arayıp acilmam hakkında bilgi alıyordu. Kendimi normal Doğuma hazırlamıştım. Sezeryandan korkuyordum. Ama acilmamin olmaması beni yoruyordu. Çünkü neyi bekledigimizi bilmiyorduk. Sabaha kadar sancı çekip sabah sezeryan olmaktansa o an sezeryan olmak daha mantıklı gelmeye başlamıştı. Tek düşündüğüm bian önce bebeğimi kucağıma almaktı. Nasıl olduğunun artık bi onemi yoktu. Karar vermem gerekiyordu. Eşimle konuşup sezeryani onayladık. Saat 9 olmuştu ekip toplandı doktorumun gelmesi derken 9 buçuk gibi sezeryana alındım. 13.08.2021 21:40 beni ben yapan anne yapan mucizemi gördüğüm, dünyaya merhaba dediği an. Heyecanla bebegimi beklerken bi ağlama sesi duydum ve dünya durdu o an. Doktorum kaldırıp gösterdi minik bebeğimi. Hemen temizleyip Uzerini giydirdiler . Hep ağlıyordu. Getirip yüzüme koydular ve anında sustu bebeğim. Gercekten arada öyle güzel bir bağ varmış ki. Bebegimi hemen kontroller icin götürdüler. Sonra benim dikislerim falan yapıldı. Yarım saat kadar sürüyormuş. Sonra beni odaya aldılar. 10 dakika sonra mucizem geldi. Hemen emzirmek istedim ama daha tutamiyordu göğsümü. 15 dakika karar uğraştık ondan sonra emmeye başladı.. emzirip uyuttuk meleğimi. 24 saat sonrada evimize geldik. Bugün 14 günlük olduk. Şuan uyuyor oğluşum. Bizimde böyle bir anımız oldu. Rabbim isteyen herkeze bu güzel duyguyu tattırdsin insallah. Unuttugum sormak istediginiz seyleri sorabilirsiniz. Tecrubelerimi de sizinle paylasmak isterim dogum bebek sezeryan hakkında ama bu post çok uzun oldu o yuzden onları yeni bir postta yazacağım.