Merhabalar 23.09.2021 gece ben buralarda gebelik karaciger kolestazi icin konuşuyordum…bi gebemiz hemen kontrole gt yüksek doguma alinman lazm demsti..
Zaten o gecede bel agrim karn sertlesmem ve bebek hareketlerinse azalma vardı..
24.09.2021 sabah 10 gbi doktoumu aradım..gebelik kolestazi icin ilaca basladgmi syledim..durumu anlattim doktr gel nst ye gir dedi.
Sabah 10 gbi kalhvalti yapip cuzdanimi alip ciktim..bu arada gebelil sekeri olan karaciğer koleztazi icin ilaca baslyan tiroid ilci kullanan bi gebeyim..10 bucuk gbi hastaneye zar zor gttm..agrim vardı mesaneme baski yapyrdu bebek artk..tek basina gttgm icin eşime tek haber vermstm kontrole gdyrm diye..gider gtmez nst ye aldi beni sanci gornyr ama bende sadece bel agrisi var..ultrasonundaysa gebelik kaslmasi var dedi bu hafta sonu dogumun olabilir bende il disina cikyrm diyince ben artk ne olacak diye bekledim..muayeneye aldi doktr beni iki cm acilma bar dedi muayende korktm afedersnz..doktr bu sekilde normsl dgurtamam bebek sıkışır dedi..zaten burda olmcm o zamaana kdr dogurmazsan yetsrm dogumuna yoksa doktr arkadasima gtmeden sylyrm oda baksn yetisemezsem o doğurtur dedi..
Ben o arada sezeryanmi normal dusnmeye basladm yanımdada kimse yok eşimi aradm gorumcemi artk.dogum baslams dedm herkes hastaneye üşüştü degisik bir deneyim oldu..normal doğum mu sezeryan mi karar veremedim..korku heyecan ya doguramazsam şekerim de var ya sknti cikarsa bi suru senaryo yazyrm o an..eşim hangisini istyrsan ona karar ver dedi gorumcem sezeryana gir nolur nolmaz sekern var bebege bisey olmazsn o an karar verdim ben seseryan dedim hemen aninda yatisim yapıldı 2 gibi butun kanlar vs alindi sonta takldi.hszrlsndm ameliyata o sirada eşim çantaları getrdi herkes var. Ben gidiyorum ameliyata diyip gttm o an heyecan korku ust uste eşim beme geldi ameliyat kapisina kadar ben korkudan ttryrum heyrcanda var tabi.
Ameliyat masasi o kdr soguk ki bekledim aneztezi falan başladı doktr belden asagi uyustrcak doktr..doktrm geldi kendi dogum doktrmn yonlendrdgi doktr….karaciger degerlern yuksek ilacina devam et dedi ve hazrdm ameliyata basladi ameliyat uyangm o an..
.doktru duyyrm kafasini ustten uzatp iyiki normal dogumu beklemrmssn bebek kakasni yapms dedi yoksa zehirlenirdi saat 2 bucuk gbi doğumum gerçekleşti..bebegimi o an karnimdan cikardiklarnda agliyordu o sesi duydum sevinc korku karsk biseydi..sonra doktrn elinde bebegim temzlemeye gtrdu o an karnimda baski hissettim..hafif baylttlar beni..ve gozumu actgmda sedyeyle odaya gidiyordum bebeğime 🙂velhasil hersey nasip neyle gttim doktora doğurup ertesi gun eve geldim..karaciger skntm var..bebegimde bobrekte su toplamasi ve bende seker var bu gni sjntilarla gebelik gecrdm bu skntilarla sezeryan doğumum gerçekleşti.iyiki sezeryan demisim herseyde var bi hayr normal dogum bekleseydim belkide bebegim kakasini yutacakti allah korusun anlik kararlar bazen hayat kurtarır iyiki sezeryan demisim dyrm..cok şükür..herkese hayrli doğumlar nasip olsn inslalah..ve dogumunz hastalgbz rahatszlgnz en ufak ne varsa kesinlikle ihmal etmeyin derim ..🤲