Kızlar merhaba , 22+0 haftalık hamileyim geçen hafta Çarşamba günü devlet hastanesinde detaylı ultrasonu yaptırdık . Doktor o sırada bebeğin kafası aşağıda bebek aşağıya yerleşmiş dedi hiç mi oturmadın hep gezdin heralde gibi konuştu fakat tam tersi evden çıkmıyorum bile . dinlen ayaklarını havaya kaldır yat istirahat et haftaya tekrar gel bakalım dedi . Bugün özel de yeni bir doktora gittim bu durumu anlattım ultrasonla baktı daha sonra vajinal ultrasonla bakacağım bir de dedi ve alttan muayene etti . Sonuç olarak bebeğin değil bebeğin eşi diye bilinen plesentanın aşağıya yerleştiğini rahim ağzının yanında tutunduğunu söyledi . 22. Haftadasın düzelme ihtimali var dedi ve detaylı ultrason sonuç raporunu istedi . İnternetten araştırdım plesenta previa olarak tanımlanan bu durum da normal Doğumla değil sezeryanla Doğum olduğunu ve erken Doğum riski yazıyor 36. Haftadan sonra alınıyormuş bebek . Çok kan kaybı olma ihtimali varmış hem bebek hem anne açısından riskli bir durum yazıyordu . Başına gelen veya bilgisi olan varsa rica etsem bilgilendirir misiniz . Rabbim hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin 🤲