Nevarebeka Herkese merhaba 30. Haftamdayım şeker yüklemesi yaptırmadım tercihen değil ama öyle gelişti şimdi dikkat ediyorum ağzım çok kuruyor ve tuvalete çok çıkıyorum me yapsam bilemedim😢
ikiprensesannesii Nevarebeka keske yaptirabilseydiniz ama gecmis saglik ocagina erken ac karnina git normal şeker testi baktir bi bisey cikicagni sanmiyorum ama gebelikte sık idrara cikma olur agiz kurulugu bendede oluyor sekerim cikmadi ama 😊
Merve5306 Ben de şeker yüklemesi hakkında bilgi almak istiyorum. 15 haftalığız. Yaptıranlar neden, yaptırmayanlar neden yaptırmadı,?
Ozlmaydn Merve5306 gebelikte çoğu annede gebelik şekeri çıkabliyor bu genetik yatkınlıkla da oluyor normalde de çıkıp doğumdan snra geçebliyor. Şeker de gebelikte riskli bi durum olduğundan yaptırılması gereken bir test bence ki ben yaptırdm bende çıktı diyetle düzenlyorm ekmek bile ne kadar yükseltiyormuş şekerimi. Bebeğe bir zararı olmaması için yaptırmakta fayda var ona göre dyet yada ilaca başlyorsunuz. 2 dilim baklavadaki şeker oranı kadar olan bi sıvı içip çekiliyor çekinip yaptrmama gibi bi durum olmaması gerekir yani snuçta 2 dilim baklava kadar ☺️
Ozlem23 Merve5306 bence yaptırmak mantıklı sonuçta altı üstü bı içecek iciyosunuz tatlı yemekten bir farkı olmuyo ama gebelik şekeri Allah korusun ama çok kötü sonuçları olabilecek birşey hem sadece şekeri keserim yaptirmiyim ile olmuyo bazen ekmeği makarnayı falanda kestiriyolar diyete girmek gerekebiliyo o yüzden en iyisi yaptırmak
Nevarebeka Ozlem23 babam vefat etti kanserdi onla hastanelerdeydik hep çok karmaşık bir dönemdi yaptıramadım
Ozlem23 Nevarebeka başınız sağ olsun ben fikir olarak soyeldim tabikide böyle bı durumda 3 saatinizi ona ayiramazsiniz açlık tokluk sekerinizi takip edebilirsiniz ama belki bı ip ucu verir
_yagmurcuum_ Ben hızlı kilo almam sonucu şeker yüklemesi yaptırmaya karar verdim çok şükür şekerim yüksek değil fakat bir tanesi sınıra yakın çıktı doktorum diyet verdi az ekmek şeker ve tuzu kısmam gerektiğini söyledi şuan 29. Haftadayız gelecek hafta tekrar kontole gideceğim bakalım nasıl olmuş bu arada çok sık idrara çıkma ve aşırı susuzluk bende de oluyor gece uyanıp muhakkak su içiyorum baş ucumdaki yarım litre bitiyor yani