Sanırım hamileliğimin son iki ayını burdaki pozitif doğum hikayelerini okuyup güç bulmakla geçirdim. İnşallah sizlerde benim hikayemden kendinize güç bulursunuz sağlıkla yavrunuza kavuşursunuz.
Gelelim miniğimin hikayesine biraz uzun yazıcam baştan soyliyim :)
Hamileliğim gerçekten mükemmel geçti ne mide bulantım oldu ne kanamam oldu hiç ağırlaşmadım işlerimi kendim yapabildim. Toplam 15 kilo aldım hamilelik boyunca 50 kilo ile hamile kalmıştım. İlk zamanlar ufak ufak pilates yapmaya başladım ama cok istikrarlı olamadım o konuda ara ara ufak yürüyüşler yaptım. Son zamanlarda bol bol hurma yedim sguat yaptım yerleri sildim merdiven in çik yaptım. 36. Haftadan sonra perine masajina başladım 38 den sonra meme ucu masajina basladim son haftalar arttırarak devam ettim. 39+6 akşamı evde artık ne zaman gelicek sabırsızlıgını yaşadığım bı gün ufak ufak sancı lar girmeye başladı ilk doğum olduğu için sancı nedir nasıldır gelen acaba yalancı sancımı ki derken kasılma sayar indireyim bı dedim. Bir yandan da evden çalışıyorum bilgisayar kucağımda ara ara sancı geliyo sıklığı 15 dkda bir ama ufak böyleyse iyi ya ben bunları her türlü karşılarım dedim :) sonra eşime anlattım oda erken yatalım o zaman hazırlıklı olalım dedi ama yatmak ne mümkün sancılar 5 dk da bire düştü tüm gece boyunca ama çok da düzenli değildi sabaha kadar uyumadım yürüdüm pilates topunda hareketler yaptım gece beste tuvalete çıktım nişanım geldi ama ben hala yalancı sancı olabilir mi modundayım üst komşuma da haber vermiştim o geldi yanıma onunla beraber 10 a kadar sancıları karşıladık o olmasaydı zaten normal doğuma ikna olmazdım ben hep beni tamamen uyutun modundaydım. Sancılar iyice sıklaşınca artık doktora gitmeye karar verdik o gün zaten 12.30 da randevum vardı ablam ve eşimle 11 gibi doktora gittik. Yaklaşık 12 saat evde sancı çekmeme rağmen 1 cm açıklık dedi ben üzüldüm tabi ama ilk doğumlar da açılma sonradan hızlanıyo başlangıç yavaş olabilir deyip teselli etti beni. Ben eve gidip orda karşılamak istedim sancıları oda 3 gibi gel dedi 4 cm açıklığa ulaşır o zamana kdr dedi eve geldik öğlen yemeği yedik sancılar geldikçe sguat yapıyorum pilates yapıyorum. Ben dayanabildigim kdr evde kalayım istedim doktor arayıp artık gel bakalım dedi Hint yağı getirmemi istedi. Gittik 2 cm açıklık dedi ben üzüldüm baya ama tekrar eve gitme yatısını yapalım dedi hastanede devam ederiz dedi tamam dedim Hint yağı meğer doğal lavman mış bağırsak larda ne var ne yok temizlenmesi içinmiş meyve suyuna karıştırıp içtim onu. Ebeyle baraber hastaneye geçtik işlemler yapıldı sancılarım çok yuksekdi ama açılma yavaş ilerliyodu. Doğumda özel bı ebenin olması gercekten çok büyük bi kolaylıkmıs Allah ondan da razı olsun. 4 de hastaneye yatısım yapıldı 7 cm açıklığa kdr bekledik suyumu patlattilar 12 ye kdr sancıları çekerek tam açıklığa ulaştım. Ağrı kesiciye alerjim olduğu için alamadım da doğumhaneye geçtik ama o kadar halsiz dusmustumki ıkınıyorum ama ilerleme yok sonra doktorum herkesi çıkardı sadece eşimle beni bıraktı dogumhanede ışıkları kapattılar o an çok değişik oldum ikimiz onun gelmesi için 15 dk içerde yalnızdk bı yandan dua ediyoruz bı yandan yerde çömelerek ıkınmaları yapıyoruz sonra tekrar geldiler doktorum gözümu korkuttu ıkınamazsan sezeryana almak zorunda kalırız diye o korkuyla 4 ıkınmada bebeğim kaydı içerden. O an ki rahatlama hissi gerçekten oldu mu bitti mi dedim sonra ten tene temas yaptık kordon geç kesildi kan akışı bitene kdr beklendi. Biraz sonra plesanta nin da çıkışını yaptılar onu almak istediğimi söyledim verdiler. Biraz dikişim oldu ama sayısını bilmiyorum içerden esnetik dikis yapılmış. 1 de doğum oldu sabah beşte lavaboya cikabildim oglendede evimize geldik. Rabbim gücünü gercekten veriyo ben daha önce hiç hastanede yatmadım damar yolu bile ilk defa doğumda açıldı bana hastane ortamından korkardım ben bile yaptıysam herkes yapar o güç size o an yukleniyo. 4 günlük taze anneyim şimdi Rabbim sizlerinde gönlüne göre doğumlar nasip etsin 🙏