ZumrutHanim Varmi? surecinizi paylasirmisiniz narkoz aldinizmi lokal anestezi mi taktiktan sonra sıkıntı oldumu erkendogum riskine karsi kagit imzalattilarmi
Sogancik ZumrutHanim geçmiş olsun canım. Benim öyle bir sıkıntım olmadı. Yardımcı olan birileri çıkar inşallah.🏵️
Feriyecrin_annesi ZumrutHanim Canım 2018 yılında bu durumu yaşadım gebeliğimde. Lokal anestezi oldu sağ böbreğimde idi büyüme. Operasyon çok zor değil hatta doktorum o zaman ben çok korktupum için dkk tuttu 4 dkk da bitmişti. Kataterden sonra çok fazla kendini yormaman gerekiyor dinlenmem gerekiyor. Ağır hiçbirşey kaldırmaman uzanmaman ve bol bol su içmen gerekiyor canım. Erken doğum için kapıt imzalatmadılar diye hatırlıyorum ama çok da emin değilim. Benim 28. Haftam gibi tel takıldı. 36 da doğum yapmıştım.
Kizannesi92 ZumrutHanim Bana da doktor takalim dedi kabul etmedim açıkçası böbrek kabul etmeme stend atma erken doğum gibi riskleri var diye biliyorum ben o riski göze alamıyorum doktor agrina dayanabiliyor musun diye sordu şükür benim dayanilmyacak kadar ağrım yok yada ağrı esigim yüksek 16. Haftadan beri sağ böbreğim şiş bakalım gittiği yere kadar devam
tubakaya1 ZumrutHanim bendede genişlrme vardı 17mm 30a ulaşırsa takarız dedi ulsşmadı şükür çok sancım oluyordu böbrek tarafımda sağ kısım bol su içerek geçti şükür bende strntten korkuyordum size şartmı koştu takılacak diye_
ZumrutHanim Feriyecrin_annesi cesaret edemiyorum stent taktirip memnun olan cok az :( bide canli canli taktiramam can veririm disime dolgu bile yaptiramiyorum ben :/
Feriyecrin_annesi ZumrutHanim anladım. Rabbim yardımcınız olsun. Ama takılmaması durumunda risk daha çok artıyor. Doktorunuzla rica edersiniz olmadı genel anestezi ile yapar işleminizi.
ZumrutHanim Feriyecrin_annesi çok zor oldugu yaziyo internette sizin takilirken ve takildiktan sonraki surec nsol iyiki yaptirdim dedinizmi bide kac hagyalikken takildi
Feriyecrin_annesi ZumrutHanim 29. Haftamda takıldı. Benim şöyle bir sıkıntım oldu bebeğim devamlı sağ tarafımda idi. Stentte sap böbreğime takıldığı için bebeğim hareket edip böbreğime dokundukça çok ağrılarım oldu ama bebeğimle alakalıydı. Yazmıştım yine söyleym eğer kendinizi yormazsanız dinlenebildiğiniz kadar dinlenirseniz uzanmazsanız (çünkü uzandıpınız zaman veya ağır kaldırdınız zaman telin düşme riski var) bol bol su içerseniz çok fazla bir sıkıntı olmuyor. İlk haftalarda bunları bilmediğim için ağrılarım olmuştu. Sonrasında dikkat edince o kadar çok sıkıntı yaşamamıştım.
Feriyecrin_annesi ZumrutHanim ben daha çok sağ tarafıma yatıp uyuyan bir insanım tel takıldıpı zaman doktorum çok fazla sağ tarafıma baskı uygulamamam gerektiğini (çünkü bebeğimde sağ tarafta idi) sol tarafıma veya sırt üstü yatıp uyumam gerektiğini söyledi. Bende bir türlü buna alışamamıştım çok zorlanmıştım uykuya dalmakta uyumakta.
ZumrutHanim Feriyecrin_annesi kasilmalar oldugundan genelde uzaniyorum bide narkozsuz nasil taktircam normal vajinal muayeneyi bile cok zor oluyorum yanlarimda batma agrilar hafif var haftam 31 ikiz oldugu icin erken alınır bonreksiz kalmaktan da cok korkuyorum
ZumrutHanim Kizannesi92 sizin genisleme kacinci seviyede stent cozum olsa . bisuru riski var zaten son haftalar canim cikiyor erkendogum riski de var ama korkuyorum ayaklarim şişti
Feriyecrin_annesi ZumrutHanim Rabbim yardımcınız olsun ikiz gebelik hakkında çok fazla bilgim yok. Dopumunuzda yaklaşmış en güzeli doktorunuzla konuşmanız.
Kizannesi92 ZumrutHanim Seviyesini bilmiyorum ama doktora göre ağrım çok olmalı dedi ama yok ağrı bende bol su içip devam ediyorum