Herkese hem merhaba ,hemde elveda,bu plateforme da gercekten cok guzel bilgiler paylastik,bilmediklerimizi ögrendik,gelelim dogum hikayeme,malumunuz 39 haftayi gunler gecmeye baslayînca bende bir telas olusmaya balamisti,asiri sabirsizlik,hamileligin son evrelerinde hamileligin verdigi yükü kaldiramaz hale gelmistim,hemen dogumu dogal yollarla nasil baslatabilirim diye arastirmaya basladim,ilk uygulama aksami 5-6 tane medine hurmasi yedim,ertesi sabahi ise esim ile cinsel iliski (korunmasiz) yaptik ve gercekten o sabahi nisanim geldi,beni bir sevinc sardi,hemen kosa kosa mutfaga 5-6 tane daha hurma yaninada,bir bardak meryem ana eli otu da ictim,dogru hastaneye,Èbe hemen kanama y’a bakti,sancilar duzenli degil diye eve gonderdi,bir anda yikildim,tam umidim yokken eve gittim 5-6 tane daha medine hurmasi yedim,sabaha kadar 3-4 defa adet sanci si gibi sanci cektim Ama umursamadim,ablam turkiyeden gelecekti 1 saatlik yol ile hava alanina gitmek icin ciktim,once kizimi okuldan aldim,sonrasi hava alanina dogru giderken sancilarim5 dakika da bir gelmeye basladi,eyvah dedim yolda doguracagim,hemen ablami aradim dediki pasaport kontrolundeyim,dedim doguruyorum cabuk cik,agrilarim var Ama cok siddetli degil,gidip gidip geliyor,ablam hemen rica etmis en öne gecmis,onu alir almaz Benim kizi eve biraktim,yol yorgunu ablam ile dogru hastaneye ,Ama sancilarim 2 dakikada bir gelmeye baslamisti,bir caylak ebe geldi ,alttan kontrol etti,dediki acilma yetersiz degil ,agri kesici verecegim bunu makatinizdan koyacaksiniz,tabi ben cok sasirdim,nasil olur 39+6 yani 40. Haftadayim,agri kesici neden dedim ,geliyorum diyerek odaya gitti,kiz kardesim turkiyede Hemşire onu aradim,deliye döndu ,oyle sacmalik mi olur ,o ilac erken gebeliklerde gebeligi uzatmak icin ,kasimmalarini durdurmak icin verilir,senin sancilarin var ,dogum baslamis dedi,o oyle derken ,iceriye yasli bir ebe geldi ve kendisi vajinal kontrolu yapti ve hemen dogum dedi,bende ki sevinci anlatamam,hemen dogum salonuna alindim,anastezi uzmani geldi ,épidural i bagladi,simdi acilmalari bekleyecegiz dedi,elime bir buton verdi,simdi sana uyusturucu verdik,yetersiz gelirse 15 dakika sonra tekrar butona Bas İkinci dozu versin makine dedi,allahtan İkinci doza o anlik ihtiyacim olmadi,sonra si ,bir saat sonra anastezi hafifledi tekrar agri geldi, bu agrilar cok rahatsiz edici cinsten hic degil,Ama ben korkudan hic hissetmek istemiyordum , tekrar butona bastim,ebeler geldi acilmam 6 cm dedi,suni sanci verelim mi ? Bir saat daha bekleyelim mi dediler,bekleyelim dedim,sonrasi tekrar agrim geldi birinci butona bastim agri hafifledi Ama yetersiz di hic hissetmemek istiyorum 10 dakika bekledim 2. Bastim,daha iyidi hafif regl Sizlamasi gibi hissediyordum,o sira da ebe geldi ve acilma ilerlememis suni sanci verelim dedi ,kabul ettim,suni Sanciyi verdiler ve ebe dediki agriyi hissetmeyene kadar her 10 dakikada bir doz alabilirsin,gercekten onun dedigi gibi yaptim ve 10 dakika arayla hic aci hissetmeyene kadar 3 doz épidural bastim,artik hic bir sey hissetmiyordum agri olarak ,bacaklarimi hareket ettirebiliyordum,son kez ebe geldi ve bana 10cm dogumu baslatiyorum dedi,bana derince nefes al ve nefesini verirken iyice ikin,bacaklarîni kendine cek dedi ,saat Gece 3 de doguma alindim ve 3 u 10 gece oglumu kucagima verdiler,sicacikti,aglamasi o kadar guzeldi ki,3kilo 730 gram bir erkek dogurdum,gram aci hissetmeden,kilosu cok oldugu icin tabiki yirtinmalarim oldu,dikisi,dogumu hic bir seyi hissetmedim ve oglumu alarak odama gectim,simdi guzelce her iki saate bir emziriyorum,o kadar tatli ki kizlar,minik elleriyle bana dokunup,kucuk gozleriyle bana bakip emiyor,allah herkese saglikla kucagina almayi nasip etsin,cok uzun oldu affiniza siginiyorum,hepînize hoscakal diyorum,simdi bebek Takip programîna gecis yapiyorum,hoscakalîn Hayirli dogumlar