Mommy90 Beyza-M Bu test önemli vermeniz iyi olur. Ama doktor tekrardan muayene ücreti alabilmek için tek seferde yapmak yerine ayrı ayrı yapmış. Benim kan verdiğimde hepsine aynı anda bakıldı. Devlette yaptırabilirsiniz bence.
Asliiiiiii012301 @Beyza-M Beyza-M ben gidip devlet Hastanesi’nde muaye oluodm kan testi olsn başka test olsn yapiodu ..sonra özele gidiodm ..su testleri yaptm sizde bı inceleyin diodm bakiodu …doğumu sizde yapcam diodm onemsemiolardi kanı ondan sende devlette yap
Suzanne Beyza-M eğer aktif olarak taksoplazma geçiriyorsanız bebeğin zihinsel gelişimini etkiliyor devlet hastanesine gidin ya da sağlık ocağı yapıyorsa oraya yaptırın ama mutlaka yaptırın
Cansu88 Beyza-M toxoplazmaya mutlaka baktirin önemli tedbiri alınması gereken bir test. Bide cmv ve anti rubella bakilmis mi daha önceki testlerde. Bende ozel takipliyim ama devlette yaptırıyorum tüm tahlillerimi yoksa basa çıkılmaz. Zaten 9. Haftadan sonra bi 11. Haftada ikili test için kan vereceksiniz sonra uzun süre kan verme yok
EsmaaaaMeva1 Beyza-M bende her ay gittiğimde kan idrar veriyordum artık son 30 gün kaldığı için bıraktı kan idrar testi yapmayı ama bizim aylık 340 tl gidiodu sadece bide ben özel muayne yerine gidiyorum hastnye değil sizin hastane doktoru çok abartmş..
Mrvsmt2502 [silindi] toxoplazma bi virüs bebeğe engel bırakabilecek cinsten ya da düşüğe sebep olabilecek. Çiğ et kedi dışkısı ya da iyi yıkanmamış sebzelerden geçebiliyor. Rubella kızamıkcık oda bebekte hasar bırakır diyo doktorlar.
Mrvsmt2502 Beyza-M daha yeni yaptırmış biri olarak en doüru cevabı vereyim. Sağlık ocaüından toxoplazma rubella cmv testleirne bakılıyor sadrce şuan geçiriyorsanız igm deüeri yüksek önceden geçirmişseniz igg değeri yüksek oluyor. Şuan geçiriyorsanız avidite testi isteniyor onu sağlık ocağı yapmıyor devlet hastanesine yönlendiriyorlar.
Happy-41 Mrvsmt2502 benim sağlık ocağı bunların hiç birini yapamıyor, bence şehire göre değişiyor buradaki normal ,beta hcg,demir ,kolesterol şeker bakabiliyor. Ben özelde yaptırdım birsuru para ödeyip bu yüzden
slnydyr Mrvsmt2502 ben laboratuvarda çalışıyorum. Bursa’da ki sağlık ocağında bakılmıyor. Çoğu sağlık ocağında da spesifik olarak en çok bakılan biyokimya ve hormon panelleri bakılır.
Mrvsmt2502 [silindi] ben gebeliği teyit etmek için sağlık ocağına kan verdiğimde doktordan istemediğim halde doktor rutin test diye istemiş bende o şekilde öğrendim. Belki sizinde bakılmıştır ama çıkmadığı için size bi şey demmeişler normal demişlerdir
[silindi] Mrvsmt2502 bilmiyorum ki olabilir o zaman gidince ben Bi sorayım ebeye orda kayıtlarda duruyordur, teşekkürler 🥰
secoz Beyza-M benden doktorum test istediğinde ben ne için olduğunu öğrenip sağlık ocağında yaptırıyorum 😊 sonra da sonuçları hem aile hekimine hemde kadın doğum doktoruma gösteriyorum ikisi de aynı şeyleri söylüyor genelde size de tavsiye ederim ❤️
Happy-41 Beyza-M diğer tahliller neye baktı bilmiyorum ama bu önemli bir tahlil topoklazma onu mutlaka yaptırın. Sürekli tahlil istemeleri garip zaten kanımız düşüyor durmadan kan vermek de ne ben aylık baktiriyrum ama trioidim var demirim düşük o.yuzden mecbur ilk aylarda daha çok kan verdim tabi pıhtılaşma ile ilgili testlerim vardı vs yani gerekli şeylere gerek oldukça bakıldı.
Aybuss Benim doktorum sağlık ocağında yaptır getir diyor.. Hep sağlık ocağında yaptırdım testlerimi.. Bence sen doktorunu veya hastaneni değiştir canım…
OOzge25 Beyza-M merhaba devamında özel hastane düşünüyorsanız sağlık sigortası yaptırmanız daha uyguna gelir aslında size. Bende özele gidiyorum. Demir hayat sigorta yaptırdım. Muayeneye gittiğimde 15 TL katkı payı ödüyorum sadece