Ayserdemce Bayanlar doğum yapan arkadaşlar veya bilgisi olan yazsın süt parası alan var mı ne kadar alınıyor bilgisi olan yazabilir mi 3.çocuk olucak inşallah merak ettim 🤔😊 birde sigortalı olunup olunmaması farkediyor mu
Zeyyyn Ayserdemce çalışmayan anneler için sadece doğum parası oluyor aile sosyal politikalar bakanlığına başvuru yapılıyor bu kaymakamlıkta olan sosyal hizmetlere yani 3.çoçuk için de 600 TL olması lazım
bayangulucuk35 Ayserdemce eger ilk cocıgınız ve ıkıncı cocugunuzunda parasını almadıysanız 3ncü cocugunuz için başvurdugunuzda hepsini veriyolar 1ncı cocuk 300 2nci 400 3nci 600 canım
hsqldnbebeqm Ayserdemce hem süt hem doğum parası alınıyor canım. Süt parası eşe yatırılıyor banka hesabına yani 180 lira oldu sanırsam en son. Doğum parası da ptt den alınıyor. İlk çocuk 300. 2. 400. 3. 600 bu parayıda siz ptt den alıyorsunuz. Tabi alabilmek için başvuru yapmanız lazım doğum belgesiyle. Sgk ya.
Ayserdemce hsqldnbebeqm çalışıyorum ama sigortalıyım iki seneye yakın doğum parası değişiyor sanırım öyle değil mi 🤔
hsqldnbebeqm Ayserdemce aktif çalışıyorsanız siiznki daha farklı evet. 32.haftadan itibaren izne çıkabiliyorsunuz doğumdan sonra da 3 ay sanırım. Sonrasında toplu para alıyorsunuz. Daha fazla maaşınıza göre belirleniyor sanırım
Brcozkn Ayserdemce bilen var mı acaba ben ilk bebegimde almadım bu2. Bebegim .ilkinde haberim yoktu oğlum 2 yaşında simdi doğum belgesiyle gitsek hem 1 hem 2. için alabilir miyim.