Demiş etmiş yapmış kuzenim duymuş tanıdığı hemşireymiş vs gibi bu zamana kadar bir çok yprum okudum. (Bu konu başlığından söz etmiyorum genel olarak.) Aşının ilerde bebeğe ne gibi zarar yarar sağlayacağı konusunda bir belve çalışma vs olmadığı için güvensiz bulunduğu söyleniliyor genelde. Ben de soru işareti yaşamıştım kısa bir süre. Covid pozitif olan biri bundan sadece kendinin mükellif olduğunu düşürnürken aşıda iki kişi olarak davranabiliyor. Vücuda alınan virüsün ağır ya da hafif atlatılması halinde bebeğe yönelik ileride ne gibi durumlar yaşatacağını da bilmiyoruz. Buraya kadar her şey eşit gibi görünse de (günümüz verilerinde) aşısız, hamile bir çok kadınla dolu olan hastane servisleri olduğundan haberdarız. Burda sanki küçük bir ikna durumu oluşabiliyor gibi. Ben 6 ve 7 aylarımda yaptırdım. Yan etki olarak sadece 1. Dozda kol ağrısı yaşadım 2 günlük sonrasında geçti. Elbette hala ileriye dönük soru işaretleri çok nadir de olsa aklıma gelebiliyor ancak bilime güvenip bilim insanlarına kulak asıp hareket etme çabasındayım.. kararınız her nolursa olsun öncelikle size, sizden güzel bebeklerinize şifa olsun fayda sağlasın.. umarım bugünlerimiz geçer.. ayy ne zamanlardı ya ooof neyse geçti bitti der hatırlar gülümseriz.. :)