Glsmisk Merhabalar, haftaya sezeryan için gün sırası alacağız. Normal doğum istiyorum ama çok korkuyorum. Aranızda tecrübeli annelerimizden yardım ve destek istiyorum. Ve suyumun gelmesi için neler yapabilirim? 🥺
badeilemerve Glsmisk normal doğuma teşvik için ne denir bilemem. Her doğum kendine özel ve her annenin yaşadığı farklıdır. Ama sonrasında yaşanan kolaylık ve vücudun normale dönüş hızı beni cezbetmisti. Korku içinde şunu diyebilirim ben herkesten çok korkuyordum ama ben dahi yaptım. Bol hareket bol nefes egzersiziyle 3 ikinmada çıkıyor aslında çocuk 😄 bende kesi oldu suni sancı oldu mesela ama hiç biri korkulacak bir şey degil. Kesiyi dikisi hissetmiyorsun bile. Sonrasında da bende sıkıntı olmadı. Suni sancı evet zor ama onun yerine doğumdan sonra acı cekmektense bir ve ya bir kaç saat çekilir bu benim fikrim tamamen. Bir de ben ameliyattan aşırı korkan biriyim mesela etkisi var. Benim dikişim falan tüm hamilelikte hareketsiz saf saf yatmam yüzünden 😄 bir daha çocuğum olsa yine normal dogururum fakat bu sefer nefes egzersizleri masajlar ve bol yürüyüş ve pilates yaparak
Ayseyldrmx Glsmisk korkulacak birşey yok Allah zaten bize onun kolaylığını verecek kendinizi hiç gidip kestirmeyin sabırlı olun vakti gelince doğacaktır bebeginiz rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah
Kumru_ Glsmisk Canım linç yemek istemem ama tabii ki de en doğalı en güzeli normal doğum. Bir zorunluluk hali olmadığı sürece herkes vajinal doğum olmalı diye düşünüyorum. Süt gelme sorunu oluşmuyor hemen bebeği besleyebiliyorsun. İyileşme süreci daha kısa oluyor. Ablam zorunlu sezaryen olmuştu.suan yine gebe ve doğumdan sonra ne yapacağım diye düşünüyor. Çünkü bebeği kucağına alıp beşiğe bırakmak bile çok zor oluyormuş. Arkadaşım da var sezaryen olan hep bana ozendigini söylüyor keşke normal duğursaydim diyor. Allah sezaryen olanlara da kolaylık versin normal doğum yaoana da. Ha sonuçta ikisi de düğüm şekli elbette. Ama doğal ve normal olan vajinal doğumdur🌸
Ayseyldrmx badeilemerve ne güzel bende 37 haftama girdim normal doğum istiyorum hurma yiyorum arada pilates topuna çıkıyorum bakalım nasip ama sezaryenden korkuyorum bende, inşallah normal olacak olmalı 🤗
Ayseyldrmx Kumru_ kesinlikle katılıyorum bende çevremde çok duyuyorum normal doğumda o an acı agrı çekiyormuşsun, sezaryendede sonrası o an bişe anlamıyormuşsun sonrası ne hapşırabiliyon diyorlar ne kendini kasabiliyorsun dikiş agrısı VS sebepten o yüzden normal en temizi güzeli
Kumru_ Ayseyldrmx Evet mesela aradan yıllar geçse bile suya girdiğin zaman usudugun zaman sezaryen yeri ağrı yapıyormuş. Allah sezaryen olanlara da yardım etsin☺️ Ben ilkinde normal doğum yaptım Allah hayırlısıyla ikinciyi de normal nasip etsin inşallah. Yalnız bakıyorum çocuğuma. O yüzden hemen toparlanmam gerekicek. 28+3üm doğumu iple cekiyorum sancı çekmek öyle korkunç bişey değil 🤗
Emsare Öncelikle allah hayırlısı ne ise onu nasip etsin. Sonrası doğal doğum yaradılışımızda var doğamızda var korkulacak bir durum da yok, en kötü epudral istersiniz sonrası iyilik güzellik zaten 😅