Hayallerim95 İkili taramada nasıl çıkıyor preeaklampsi ? İlk gebeligimde yüksek tansiyonum basladi 28 haftada çok zor geçmişti son aylar tansiyon beni çok vuruyordu her hafta idrar verdim o zamanlar kan idrar bakıldı sürekli takip altindaydim her hafta bebeğe bakılıyordu başka hastanedeydim evime yakın o yıllarda. İkinci gebelikte 20. Haftada asiye hanıma başladım burdan tavsiye aldım ilk gittigimde detaylı muayene etti bütün soruları sordu hatta ilk gebeligimde gebelik tansiyonu geçirdiğim için nasıl olurda corasprin başlamaz doktorlar diye kızdı doktorlara hemen başlattı 32 haftaya kadar kullandım. 23 haftaya kadar bundada hicbirsey yoktu 23 haftada hafiften yükselmeye başladı yine tansiyonum gebelik için kullanılan tansiyon ilacına başladık ama öyle ilk gebelikte olduğu gibi sürekli gideyim cagirsin idrar tahlili yapsın vs yapmadi sanırım ciddi durumlarda yapıyor zaten 14/9-15/10 un üstüne hiç çıkmadı şükür o yüzdendir belki de. Hiçbir şikayetim de olmadı ilk gebeligimde 18/12 leri görüyordum yildizlar cakiyordu gözümde şiddetli baş ağrısı vs belki ondan yakın takip edildim bunda hiç şikayetim olmadı hatta olcmesem hiç anlamam 15 lere çıktığını. Şükür ki preeaklampsi iki gebelikte de geçirmedim ilki 37 de ikincisi 38 haftada doğdu tansiyon dolayısıyla daha fazla bekleyemem dedi Asiye hanım doğumu da o yaptı. Evet çok güler yüzlü tatlı bir doktor her gidişimde hoşgeldin aşkım cnm hayatım diye karsiliyor sizi ama ilk muayene dışında diğerleri hep kısa sürdü bebeğin yüzünü ilki dışında bir daha hiç renkli göremedim. Sorulan her soruya çok güzel cevap veriyor evet bilgili alakalı bir doktor doğum da çok gzuel geçti ameliyathane ekibinden asiye hanımdan anne hemşirelerinden çok çok memnun kaldım. Sadece bebek hemsireleri biraz sıkıntılı. Preeaklampsi yüksek tansiyonla birlikte idrarda protein kaçağı başlaması durumu sonucunda vücudun bebeğe verdiği olumsuz tepkiden kaynaklanıyor vücut bebeği düşman olarak görüyor anne hayatı ciddi derecede tehlikeye giriyor. İhmal edilmemeli ama ikili test ile bunu nasıl anladı doktorunuz onu anlayamadım. Ciddi sıkıntılarınız varsa yakın takipte olup sürekli tansiyon ölçümü ve idrar kontrolü gerekir. Nisa hasttanesinde asiye hanimda tek olumsuz yanı aşırı hastası var çok uzun süreler bekleyebiliyorsunuz 1 saat beklemenin üstüne pat birden ameliyata gidebiliyor vs bu biraz sinir bozucu oluyor gerçekten. Kalabalık ve yoğun olduğu için de muayeneler detaylı olmuyor kısa sürüyor. Ama bilgili bir doktor güler yüzlü. Mesajlara cevap verme konusunda da anında dönüş yapılmıyor yazıyorsunuz sabah yazdiginjzda akşam da dönüş yapılabiliyor hiçbir yazmamda erken dönüş yapılmadı malesef genel olarak bunlar cnm