Mom51122 kediler oyle yaratiklar ki bosuna uzayli denmiyor hakikaten elbette kizdiginizi anliyordur ama bunu hem isteyerek hem de istem disi yapiyor olabilir. Buna cevap vermek biraz zor. Ben olsam soyle bir yol izlerdim oncelikle tuvaletini temizleyip o cisini yaptigi yere wc kabini tasimayi bir denerdim kisa sureligine. Ya da oraya ekstra bir gecici kum koyardım. Surec duzeliyor mu buna bir bakardım. Ayrica wc ye ciktigi zamanlarda miyavlamasi var mi bunu bir takip ederdim. Eger varsa muhtemelen idrar yollarinda bir problem olabilir belki. Bu arada disi kediler kisirlastirilsa bile bazen iceride parca unutulabiliyor ve bu durum tekrar kizginliga girmesine nadir de olsa idrar birakmasina sebep oluyor bu da bir etken olabilir. Bence 2-3 gun bu sekilde gozlemleyin sonrasinda hekime danisin mutlaka 🤷♀️ psikolojik mi yoksa saglik sorunu mu en iyi o soyler size ve ona gore ilerlersiniz. Ayrica cins kedilerde daha cok saglik problemi yasandigi icin bobreklerinde, idrar yollarinda bir sorun olabileceğini lutfen aklinizdan cikarmayin ve eger ki bobrekle ilgili bir problemi varsa veterinere goturmekte gec kalmaniz risk olusturabilir malesef..
Mama konusuna gelirsek ben de kedilerime pro plan, royal canin, ND uclusunu kullaniyorum dönüşümlu olarak. Her ne kadar icerigi yetersiz denilse de piyasadaki en iyi ve en cok tavsiye edilen premium mamalar bunlar ve bence guzeller de. Veteriner hekimlerin cogu da bu 3 mamadan birini onerir mutlaka. Bence mamaniz gayet guzel, yıllardır kullaniyorum cok sukur bir problem yasatmadi hic biri :)