Miniğim şimdi yanımda uyuyor 😇
39+2 de doğdu kızım..
37+5 te başlamıştı sancılarım ama bi gün sancım vardı bi gün yok bazen hamileliğin sonunda olduğumu hissediyordum bazense sanki hamile değilmişim gibi enerjik hareketli..
Neyse konuya geleyim Cuma akşamından başladı sancılarım adet ağrısı bekarlıkta falan hiç yaşamadım diyebilirim çok nadirdir ağrı onun az daha fazlası gibi kasıklarımda başlıyordu belimde ince sızı ama ilerlemiyor ve dakika olaraksa 20-30 dk altına inmiyordu.
Pazar gecesi bana sabah olmadı ağrılar sancılar dört döndüm dedim tamam geliyor ama yine dakika 18in altına inmedi sabah 6 dan sonrada sızmışım .
Pazartesi tüm gün yattım akşama doğru iyi hissedince annem geldi yeni evime taşınmıştım mutfağımı düzledi beraber tatlı yedik onlar gittiler gün boyu yemek yememiştim eşimle gece çıktık yürüdük biraz mc donalds falan yedik eve geldik.
çok az ağrım vardı ama önceki güne göre bir hiçti ve ben kafamda dünki ağrıyla doğmadı ya bu kız daha doğmaz gününü bekler dedim 😂
gece çok sık tuvalete kalktım sadece 1-2 damla geliyordu geri yatıyordum ama ağrı sıfır.
Sabah 7:50 de yine uyandım yine tuvalet ama hiç gelmedi bide baktım kan baya kan vardı ben şok 😣
sakince eşimin yanına gittim uyuyordu dedimki uyanır mısın kan var hadi bi hastaneye gidelim yataktan fırladı kanı duyunca zaten tüm çantalarımız arabada hazırdı ben hemen giyindim 8 de evden çıktık.
hastane ev arası 1 saat (tam okul iş saati trafiği 🤦🏻♀️)
arabada sancılarım var kasıktan ama yine pazartesiye göre çok az artık hastaneye 10 dk kalmışken ağrı bende tavan yaptı hareket edemiyorum deliriyorum kendimden geçtim bi kahkaha atıyorum bi yoldan geçenlere kızıyorum diğer arabalara sövüyorum falan kelimenin tam anlamıyla ağrı beni delirtti .
direk hastanede doğum yerine girdik ebe karşıladı içeri aldı saat 9:5 ve 3 santimden fazla açıklık varmış peridural ister misin yoksa direk normal doğum mu olsun diye sordu tabiki peridural istiyorum dedim. anestezisyen gelene kadar saat 10 u buldu peridural takıldı 4-5 sancıdan sonra bişey hissetmeyeceksin bunlar son ağrıların dediler ve gerçekten öyle oldu saat 10:20 eşimi yanıma aldılar ve bende ağrı sıfır.
gün boyu açıklığım kontrol edildi tam olarak akşam 19 da açıklığım 10 santim olmuştu ama bebek biraz yukarıda 1 saat daha bekleyelim iyice insin doğum sana kolay olur kendini yormazsın denildi.
saat 20:00 oldu çok yoğun bir şekilde büyük tuvaletimi yapmak istiyorum ama buna engel olamıyorum ebeye söyledik bu iyi bişey dedi beni oturur pozisyona getirdi ama işin kötü tarafı peridural bitmişti ve ben ağrıları hissediyordum 🤦🏻♀️
anestezisyen çağırıldı tekrar takıldı peridural ama doğum başlamıştı 😣
yani anlayacağınız 12 saat sıfır sancıyla gelen ben en korktuğum oldu normal doğumda herşeyi en ince ayrıntısına kadar hissettim..
çok zordu ıkınmak bebeğin kafası çıktıktan sonrası kolaydı ama çıkana kadar birde bana sorun öldüm öldüm dirildim. En büyük destekçim eşim bir an olsun alnımı öpmeyi beni motive etmeyi bırakmadı o an onu duyamasam bile çırpınışlarını hatırlıyorum 😂
ve en sonunda kızım çıktı hemen koynuma verdiler şey diyemem herşeyi unuttum falan çünkü acayip baş dönmesi oldu bebeğim kucağımdaydı ama ben orada değildim her yer griydi ve ben kendimden geçmiştim.
yırtılma olmuş 3 dikiş atıldı bebeğimi aldılar temizlediler ben biraz kendime gelince hop tekrar koynuma koydular tentene temas için 2 saate yakın doğumhanede öyle bekledik daha sonra odamıza çıktık.
bir kere emdi sonrada sabaha kadar uyudu bana da babasına da dinlenmemiz için müsaade etti pamuk kızım 🥰
çok uzun oldu ama zaten kızımın anı defterine yazacaktım birde buraya ekleyeyim dedim 😇
darısı bebeğine kavuşmayı bekleyen gün sayan herkese olsun ❤️🤲🏻