Paramedik_Anne_112 baştan sona talihsiz mesajınızı okudum ve alınan eğitimin ışığı yansımayınca ne kadar anlamsız olduğunu gördüm.
Üst perdeden bakan tavrınız ve egonuzu aynen size iade ediyor o enerjinizi bulaşmak istemiyorum öncelikle.
İlim sahibi insanlar olgun olur, haddini ve sınırını bilir, kendini “üstün insan” görmez.
Tabi bu ufuk ve ciddi vizyon gerektiriyor.
Kendimi aldığım eğitimle öne çıkarmak istemem siz gibi, çünkü buna gerek duyacak komplekslerim yok.
Kaldı ki size samimi niyetle, duyarlı yaklaşan birine bu tavrınız sizin merhamet/ maraz durumuna örneğinizdir ve vefasızlığınız, kibrinizdir.
Mesajımı okuyan hemen herkesde bu iyi niyetimi görecektir, siz görmek istemeyip buzağı arasanızda.
X kişi içten yaklaşımıma teşekkür edebilecekken, sizler gibileri de böyle tepki verebiliyormuş.
Hani “kimseye iyilik yapmayacaksını” hatrlattınız.
Hadi ilk mesajda anlamadığımız var sayalım, sonrasında ne niyetle yazdığımı okuduğunuz halde egonuz için kör, sığ duruma sokmanız nasıl bir üstten bakma, tiye almaysa, zaten bu yönünüzü bilsem nokta yazma tenezzülünde bulunmazdım.
Küçümseyici tavırda olanlarla kompleks genelde tan yana oluyor, kâmil insan kimseyle kıyasa ihtiyaç duymuyor, “tamamlandığından”
İnsanları sınıflandırmak, eşit olduğumuzu anlamak? belki buna uzaksınız ama insanın özü, yakışanı öyle olmak.
Okumamış biri olsaydım/ olanlara bakış açınız buysa siz insanla direk muhatap olan meslekteyseniz o küçümsedikleriniz adına çok üzücü.
Değil 4 üniversite, 44 üniversite okusanız insani değilseniz hiç bir kıymeti yok.
Meslek nikinizdekiyse onuda fakülte sayıp 4 üniversite içine kapsadıysanız önlisansa üni denmiyor 4 yıllıklara fakülte deniyor.
Gerçi dediğim gibi bunların önemi yok, benim için insani yönüdür muhatabının.
Bende aynı şekilde mukabele ederek zaman, enerji israfım olmaması adına postunuzdan ayrılıyorum.
Ama sizin gibi “büyük zevk” için değil, o büyük tamamlanmamış egolulara mahsus, ben kendi kaliteme bu sığ kaotik içeriğe çekilmeme adına.
Engelleyip/ engellememenin bana bi şey katmayacağı gibi, eksiltmezde çünkü ben muhatap olmam böyle ruhlarla.
Ez cümle; “yıldızlar herkese eşit mesafededir kendinizi bu kadar önemsemeyin, her insan değerlidir kalitesi ölçüsünde o cahil dediğiniz kisve bin üni bitirenden daha değerli olabilir duruşu, vicdani tutumuyla”