Elifjanine Merhaba. Size bir konuda danışmak istiyordum. Pandemi başladığı dönemde süt içerikli besinlere birden alerjim çıktığını fark ettim. Süt içerikli ne varsa ne zaman tüketsem Nefes darlığı çekiyorum. Tabi Pandemi den dolayı başta korkudan hasteneye gidemedim. Evlendim yaza giderim dedim hamile kaldığımı öğrendim. Hamd olsun 20.haftaya geldik. Doktorumun asistanına süt içerikli hiçbirşey tüketemiyorm dedim süt çok da sağlıklı değil zaten tüketme dedi 🤦♀️neyse araştırıp mümkün olduğunca kalsiyum içerikli şeyleri tüketmeye çalışıyorum lakin sizin kalsiyum tüketimi tamamlayacağım başka besin öneriniz var mı nelerde var ya da neler yapabilirim. 😊
BusraUras Elifjanine bence gidin düzgünce bir alerji testi verin. Belki sadece inek sütüne alerjiniz vardır. Sadece inek sütüne alerjiniz varsa keçi sütü tüketebilirsiniz ve bebeğinize müthiş faydası olur. Evet süt çokta yararlı değil pastörize olduğu için ama karnındaki bebiş için faydası yinede var. Ek kalsiyum için çiğ kuru yemiş ve yeşil yapraklı sebzeler tüketin. En faydalısı brokoli. O yeşil tomurcuklar tam bir kalsiyum deposu.
Elifjanine BusraUras Sadece inek sütü olduğunu düşünüyorum zaten. Maddi durum olarak keçi badem sütü vs alma imkanım pek yok malesef. Bir defa badem sütünü rahat içtiğimi fark ettim. Bir sonraki Kontrol de doktora tekrardan danışcağım bu konuda. Sağolun brokoli vs çok severim 👍
BusraUras Elifjanine rica ederim rabbim kolaylık versin inşallah sağlıcakla alın kucağınıza bebişinizi 🌹🌺 çiğ badem, mercimek, fasulye, lahana ailesi, ıspanak, pazı, bamya, su teresi ve incir. Diğer kalsiyum kaynakları.