kbr_ch merhaba ben hamile kalmadan önce ve hamileliğimin ilk haftalarında bunla çok uğraştım. Çok ağladım. Internetteki yorumları kesinlikle okumayın inanılmaz olumsuz ve saçma sapan paylaşımlar var. Benim bir hastanede pozitif başka hastanede negatif sonra yine pozitif yine negatif çıkıyordu. En son enfeksiyon doktoru yalancı pozitiflik diye bir şey olduğunu söyledi. Bazı özel hastaneler tahlilleri dış lab. Gönderdiği için yanlışlık olabiliyormuş. Önemli olan igm mi igg mi pozitif. Ne yazık ki bazı doktorların da bu konuyla ilgili çok bilgisi yok. Mesela benim igm pozitif ama igg negatif çıkıyordu doktor bana avidite testi yaptı bir hafta bekledim. Korkuyla… Sonuca bi baktım değerlendirilmedi yazıyor avidite testi igg pozitif liginde yapılan bi testmis mesela. Bu konuda tip fakültelerinde kullanılan makaleleri bile okudum inanın. Doktorunuzla konuşun hangisi pozitif öğrenin. Gerekirse sonucu hemen veren bir lab. Da tekrar tahlil yaptırın. İgm Pozitif çıksa bile kendinizi çok üzmeyin hamileliğin ilk aylarında bebeğe bulaş oranı çok düşük.