Evet hanımlar bende doğurdum 🤗 9 eylül saat 16:05 de minik tosunum dünyaya gözlerini açtı çok şükür. Şimdi sizlere ani gelişen sezaryenli, heyecanlı ve garip doğum hikayemi anlayacağım.
9 eylül perşembe sabahı sağlık ocağında kontrolüm vardı. Erken doğum riskim olduğu için de annemlerde kalıyorduk ve evde abimle kardeşim vardı. Abimle beraber sağlık ocağına gittik. Hafif sancım vardı. Ebe kontrol ederken '‘sancın mı var karnın taş gibi’ dedi. Bende ‘evet’ dedim. Hatta güldü ve ‘kız bugün doğurcan mı yoksa’ dedi. Neyse ordan sonra annemler okul kantini işletiyorlar ve ben onların yanına geçtim. Ordayken de sancılandım. Annem ısrarla hastaneye gitmemi söyledi ama ben geçiştirdim. Çünkü daha önceleri de böyle sancılanıp gittiğimde açıklık felan yok diye gönderilmiştim. Babam kızdı nolur nolmaz git diye. Eşimi aradım geldi, beni aldı annemlerin yanından ve hastaneye gittik. Doktorumuz ameliyattaymış. Hemşiresi sağolsun çok ilgili biri, bizi hemen nst ye gönderdi. Nst de 2 büyük sancı çıktı. Bu sefer vajinal muayene için doğumhaneye gönderdi. Hatta gitmeden ‘sen bugün doğurursun, şimdi 3 cm açıklı vardır’ dedi. Doğumhaneye gittim muayene ettiler. Aşağıya indik, doktorumuz geldi ve muayene sonucuna baktı. Bana seni bugün sezaryene alcaz dedi. Eşim suni sancıyı sordu normal olabilmesi için. Doktorumuz sağolsun çok güzel açıkladı, açılmam 1 cm miş bu 1 puan dedi, rahim ağzında yumuşama yok dedi 0 puan, bebeğin kafası kanala yerleşmemiş bu da 0 puan ve tansiyonum yüksek çıkmış. Eğer ki bunların toplamı 8 9 olsaymış suni sancı tutarmış açılmam olurmuş ama şuan suni sancı verilirse boşuna sancı çekermişim ve bebek sıkıntıya girermiş. Neyse biz çok heyecanlandık eşimle. Yatış işlemlerimizi yaptık ve odanın hazırlanmasını heyecanla beklemeye başladık. Oda hazır olmaya teyzemin kızı geldi. 3 ümüz bir odaya çıktık. Hemşire ameliyat giysisini getirdi. Doktor bize 5 6 gibi demişti ve biz odaya 3 de çıktık. Eşim annemi almaya gitti. Teyzemin kızıyla başbaşa kaldık. Bir anda hemşire hadi iniyorsun dedi. Hemen annemleri aradık. Ben bir başıma ameliyathaneye indim. Hiç heyecanlanmadım. Çok garipti. Belimden spinal yapıldı. Sonra başladılar bebişi çıkarmaya. İlk sesini duyduğumda gözlerim doldu. Sonra doktor bebeği gösterdi. Çok garipti, bu benim mi diye düşündüm. Sonra üstünü giydirdiler yanıma getirdiler. Çok güzel bir duyguydu. 15 dk nın içinde oğlum doğmuş ve benim dikiş işlemim bitmişti. Yukarı çıkardılar. Ben ameliyathanedeyken annemler daha yoldaymış ve ben yukarı çıkarılmadan kısa bir zaman içinde gelmişler. Önden oğlum gitti arkadan ben. Annemler bebeği ve beni görünce ağlamaya başlamışlar onları görmedim ama eşimin ağladığını gördüm. O ağlayınca bende bir kötü oldum. Çok güzel bir duyguydu. Oğlum doğalı 10 gün oldu şükür. Yaralarım artık iyileşmeye başladı. Sadece göğüs uçlarımda hafif bir acı kaldı. Oğlum şimdi yanımda kollarımda. Rabbim her isteyene nasip etsin inşAllah, hamile olan bütün herkeste hayırla yavrularına kavuşsunlar inşAllah 🙏♥️
Biraz uzun oldu kusura bakmayın 🤭 ben happykids e geçiyorum. Kendinize iyi bakın hele bebişlere daha da iyi bakın ✋🏻😘