Hanımlar hepinize merhaba🙋🏻♀️ 16.09.2021 saat 12.07 de bebeğimi dünyaya getirdim. Hikayemin en güzel yerindeyim. 2020 yılında kızımı 20 haftalık rahim ağzı yetmezliği sebebiyle kaybetmiştim. O sebeple ikinci gebeliğimin 12. Haftasında serklaj oldum. Benim ve ailem için çok zor bir süreçti tam olarak 30 hafta tuvalet ve doktor kontolü harici hiç ayağa kalkmadım diyebilirim ve 35. Haftamda bebeğim gelmek istedi. Geçen süreçte sürekli ilaçlar ve iğnelerle doğumum durduruldu 16 eylül gecesi artık sancılarım ritmik hale gelmişti. Bütün gece saat başı uykudan uyandırdı, sabaha karşı 20 dk da bir gelmeye başlayınca bir şeylerin ters gittiğini fark ettim. Ancak rahim ağzı yetmezliğindeki en büyük sıkıntı sancıyı basit ağrılarla karıştırmaktır bu yüzden çok geç farkedilebilir. Ben de o sabah sancı diye adlandırdığım şeyi kasılma olarak algıladım. Tek sıkıntı sıklaşmasıydı. Hemen doktoruma kasılmalarımın sıklaştığını yazdım ve gittim. Gider gitmez rahim ağzıma bakıldı 3 cm açılmış hatta dikişim rahim ağzımı bir kaç yerden yırtmıştı. O an bebeğimde ters olduğu için sezaryen için hazırlıklar başladı. Ameliyata girdim spinal iğnesinden sonra bazı yerler uyuşmadığı için riske girmeyerek ameliyatı genele çevirdiler. Erken doğum sebebiyle bebeğimi uyanıp göremeyeceğimi düşünürken ayıldığımda eşimle bebeğim bekliyorlardı. Ben çıkana kdar çocuk doktoru kontrol etmiş ve oğlumu küvöze almamış🙏🏻 Dikiş ağrım dışında çok sıkıntı yaşamadım şuan evimizdeyiz. Riskli gebeliği olanlar beni çok iyi anlayacaklardır bu benim için bir imkansızdı bir mucizeydi. Son ana kadar ümitsizdim. İnanın allaha güvenin o ne derse o oluyor. Bu günümüze şükredip bütün kadınlra dua ediyorum hepimizin gönlünce olsun herşey🥰🤲🏼