Veee sonunda ben de doğum yaptım (: yazılan doğum hikayelerini okudukça hep imreniyordum
Gel gelelim hikayeme.Kontrole gittiğimde doktorum 1 cm açıklığım olduğunu rahimde yumuşama olduğunu fakat bebeğin kafasının kanala inmediğini söyledi bebeğim o sıralar 38+5 falandı ama başından beri 1 hafta önde gidiyordu doktora göre 39+5 .bebek Senden alacağını almış beklemeyelim daha fazla dedi ben de ısrar ettim en başından beri normal doğum istiyorum diye hocam bir kaç gün daha bekleyelim dedim o zaman çarşamba gel suni verelim olmazsa sezeryana dönme ihtimalin var dedi neyse aynı gün nstye girdim bir baktık sancılar var.Allah’a dua ediyorum ne olur gece sancım gelsin bebeğim kendiliğinden gelsin de suniye gerek kalmasın diye.Şükürler olsun ki salı sabahı saat 4 5 gibi Hafif ağrılar girip çıkıyor aynı adet sancısı gibi.Bekledim bekledim baktım şiddetleniyor eşimi uyandırdım hemen apar topar hastaneye acile giriş yaptım beni muayeneye aldılar ebe geldi çatı muayenesi yaptı ve süppeeer 7 cm açıklık var silinme çok iyi dedi ben şok 🥲😱 o kadar açılma hiç beklemiyordum. Lavma sıcak duş pilates topunda zıplamalar derken açıklık istenen seviyeye geldi tabi bu süre zarfında sancılarım inanılmaz arttı.Aynı zamanda ebe sürekli ıkınma istediğin geldiğinde ıkın diyor doğru nefes tekniklerini gösteriyor o acı içinde kendimden de beklemediğim kadar ebe ıkınmalarımın güzel olduğunu söyledi.Eşimde yanındaydı her an elimi hiç bırakmadı 😔doktorum geldi iki ıkınmada bebeğimi kucağıma verdi ama o an o kadar zorlandım ki .. yine de çok güzel duygu yine olsa yine yaşamak isterim o acıyı sancıyı bile. sabah saat 11.13 de pamuğumu kucağıma aldım.O duyguyu anlatmaya kelimelerim inanın yetmez yaşamak lazım Allah isteyen herkese nasip etsin …O esnada eşim ağlamam ağlamam diyordu hüngür hüngür ağladı 😄 doktorum tansiyonunuz falan mı düştü diye soruyor 😄 birkaç dikişle çok şükür doğumu gerçekleştirdik.Bebeğim bana ben ona alışmaya çalışıyoruz her şey çok güzel.. evet biraz zor ama inananın o ilk an kucağınıza verdiklerinde dünyalar sizin oluyor ohhhhh be diyorsunuz.
biraz uzun oldu farkındayım ama yazdıkça o anı tekrar tekrar yaşıyorum allahım isteyen herkeseeeee nasip etsin inşallah.
sormak istedikleriniz olursa mutlaka yardımcı olmak isterim.Sevgiler